Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Валентин Митев спечели поредния си турнир, прави шоу на "Малкият принц" във Враца

PostHeaderIcon Валентин Митев спечели поредния си турнир, прави шоу на "Малкият принц" във Враца

Новини - Шахмат
Малкият плевенски шахматист Валентин Митев постигна поредния си успех. 10-годишният майстор на черно-белите квадрати този път триумфира на първия турнир по шахмат за деца до 10 години "Малкият принц" във Враца, който се проведе на 19 и 20 юли в синята зала на Общинския младежки дом в северозападния град, пише клубният сайт на СКШ "Плевен 21". 32 млади шахматисти от страната бяха разделени в две възрастови групи - "Б" до 10 години и "А" до 12 години. Състезанието бе в 7 кръга при контрола за игра 50 минути плюс 10 секунди добавено време на ход. Турнирът премина при отлична организация от страна на домакините от ШК "Враца", със съдействието на местната Община и Българската федерация по шахмат.

Първите четири дъски бяха електронни и партиите на тях можеха да се наблюдават на живо. За авторитета на турнира допринесе присъствието на европейския шампион за деца до 8 години и световен шампион за ученици ФИДЕ майсторът Цветан Стоянов. СКШ "Плевен 21" се представи с четирима свои състезатели, които спечелиха един златен и един сребърен медал във възрастова група до 10 години.

Валентин Митев постигна своя нов триумф, печелейки първото място в турнир "Б" с актив от 6.5 точки. Трети в тази група се класира Захари Иванов с 4.5 точки. При най-малките състезатели Иван Червенков зае пето място с 3 точки, а до 12 години Стилиян Нановски се класира единадесети с 2 точки. Едноличен победител в "А" турнира стана Цветан Стоянов с 6 точки, изпреварвайки представителя на домакините Георги Игнатов, който зае второто място с 5 точки.

Според регламента на турнира за купата "Малкият принц" се игра блиц-мач от две партии между победителите в двете групи. Мачът между Цветан Стоянов и Валентин Митев премина изключително равностойно и завърши 1:1. Наложи се допълнителна партия по правилата на Армагедон - играещият с белите фигури разполага с 5 минути, а този с черните - с 4 минути, като при реми победител е играещият с черните. В тази последна партия от атрактивния мач Цветан Стоянов с белите успя да се възползва от неточен ход на Валентин в завършващата фаза в цайтнота и спечели партията, а с това и купата "Малкият принц".

Източник: pleven21.com


Добавено в: Вторник, 22 Юли 2014 15:51

Вторник,
 14 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.