Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Валентин Митев спечели шахматен фестивал в Сърбия

PostHeaderIcon Валентин Митев спечели шахматен фестивал в Сърбия

Новини - Шахмат
Малкият плевенски шахматист Валентин Митев спечели международния шахматен фестивал "Сребърно езеро ОПЕН 2015", който се проведе от 20 до 28 юни в един от най-популярните сръбски курорти, намиращ се непосредствено до Велико Градище в Източна Сърбия. Фестивалната програма включваше "А" турнир за състезатели с рейтинг над 2100, "В" турнир - за състезатели под 2100 и турнир "С" - за състезатели под 1700. Вальо, който е състезател на СКШ "Плевен XXI", еднолично спечели "В" турнира и грабна купата с резултат 7.5 т. от 9 възможни. Плевенското момче изпревари с цяла точка следващите го шест шахматисти с по 6.5 т., като не допусна нито едно поражение.

С този резултат - 6 победи и три ремита, Валентин Митев прибави цели 214 точки към досегашния си международен рейтинг - 1764, който в стартовия лист на турнира му отреждаше едва 43-та позиция от общо 70 шахматисти, представители на 8 държави.

Успешна бе играта в турнира и на останалите българчета, състезатели на ШК "Ан Пасан" - София. Владимир Павлов зае 21-во място, Атанас Кулев се нареди на 37-ма позиция, Георги Стоянов стана 43-ти, а водачът на отбора и председател на софийския клуб Георги Павлов се класира на 54-то място.

В турнир "А" се състезаваха трима български шахматисти - мм Йордан Иванов и мс Кирил Бадев, натрупали по 4.5 точки, и дръзналият да премери сили с най-добрите - 14-годишният Стефан Райков от ШК "Ан Пасан", който се пребори за 3.5 точки и нови 50 пункта международно ЕЛО. Победител стана гм Суат Аталик от Турция, с актив от 7 точки.

Голям успех постигна и Ралица Илиева от ШК "Ан Пасан". В турнир "С" с натрупаните 7 точки малката шахматистка се класира пета и заслужи златния медал при момичетата.


Добавено в: Вторник, 30 Юни 2015 08:54

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.