НБЛ

НБЛ (мъже)

21-04-2018

Спартак : Академик Бултекс

81:103 (53:51)


НБЛ (мъже)

18-04-2018

Черно море Тича : Спартак

76:89 (33:48)


НБЛ (мъже)

10-04-2018

Академик София : Спартак

101:73 (53:38)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БАСКЕТБОЛ Баскетболният Спартак се закотви на дъното след загуба от Черноморец, Илия Станков подаде оставка

PostHeaderIcon Баскетболният Спартак се закотви на дъното след загуба от Черноморец, Илия Станков подаде оставка

Новини - Баскетбол
Спартак (Плевен) удари дъното, след като претърпя 14-та поредна загуба в Националната баскетболна лига за мъже. Макар че предварителните прогнози показваха, че днес плевенчани ще успеят да спечелят първи успех срещу отбора от тяхната черга Черноморец (Бургас), това не се случи и домакините инкасираха нов унизителен крах. През целия мач, който се проведе в зала "Балканстрой", бургазлии водеха и нито за миг не остана съмнение, че победата им с 90:82 (46:41) е незаслужена. Още през първата част гостите натрупаха солиден аванс от над 10 точки, който задържаха до самия край. Спартаковци на моменти се доближаваха на 5-6 точки, но това беше всичко, което можеха да направят в този двубой. Усилията на сърбина Урош Величкович да помогне на своите съотборници да направят прелом се оказаха недостатъчни, макар че гардът на Спартк завърши с 21 точки. Ветеранът Иван Тилев и младокът Тодор Захариев останаха с по 12 точки.

Трима от Черноморец приключиха срещата с двуцифрен точков актив - Димитър Рошманов се отчете с 25, Константин Коев добави 22, а Любен Пасков завърши с 21. Така след двубоя плевенчани остават фара на колоната без победа и с 14 поражения, докато Черноморец заема осмо място във временното класиране с баланс от 2 успеха и 11 загуби. В следващия кръг Спартак (Плевен) ще пътува до Варна, където на 7 февруари (събота) от 17.00 часа ще се изправи срещу Черно море Порт.

В същото време, минути след загубата от Черноморец наставникът на Спартак Илия Станков хвърли оставка. Бившият капитан на плевенчани е уведомил за решението си ръководството на клуба, което тепърва ще решава дали оставката му ще бъде приета. Станков пое отбора през август 2014 г. или няколко месеца след като официално сложи край на активната си спортна кариера. Самият той пое отговорността за слабото представяне на тима и 14-те поражения в НБЛ през 2014/2015.

"Като състезател и треньор никога не съм се крил зад някого. Съобщих на Цветан Антов, че се отказвам и оставям на ръководството да прецени дали оставката ми ще бъде приета. Когато нещата не вървят, не е редно да се крия зад състезателите. Поемам изцяло вината", заяви пред BBALL.BG Илия Станков. "От доста време исках да направя тази крачка заради доброто на отбора, ако аз съм причината за случващото досега. Вярвах на момчетата и си повтарях, че ще се отпушим и ще победим, но явно съм сбъркал. Все още не знам какво ще се случва за в бъдеще", допълни още досегашният наставник на плевенчани.

"Откакто поех отбора каквото се е изисквало от мен, аз съм го направил. Това го знае всеки, който е бил близо до клуба. На тези, които не са, сигурно ще им се стори смешно. Правя това нещо заради тима. Искам той да печели. Аз като състезател не съм имал толкова загуби или поне не помня. Редно е да си тръгна", коментира още Станков.



Добавено в: Събота, 31 Януари 2015 22:43

Петък,
 17 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.