НБЛ

НБЛ (мъже)

21-04-2018

Спартак : Академик Бултекс

81:103 (53:51)


НБЛ (мъже)

18-04-2018

Черно море Тича : Спартак

76:89 (33:48)


НБЛ (мъже)

10-04-2018

Академик София : Спартак

101:73 (53:38)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БАСКЕТБОЛ Цветан Антов: Надявам се да играем добре срещу Черно море, пък каквото стане

PostHeaderIcon Цветан Антов: Надявам се да играем добре срещу Черно море, пък каквото стане

Новини - Баскетбол
В четвъртък баскетболистите на Спартак Плевен се изправят срещу Черно море Порт (Варна) в четвъртфинален мач от турнира за Купата на България. Двубоят е с начален час 13.30, а арена на битката - зала "Универсиада" в София. От баскетболния портал BGbasket.com са се свързали с президента и наставник на плевенчани Цветан Антов, за да сподели пред медията своите очаквания от предстоящия мач. "Отборът е добре, готви се нормално и се надяваме на добро представяне. Не можах да присъствам на мача с Черно море във Варна, тъй като имах политически ангажимент в София, но го следях от разстояние. Разбрах, че момчетата са играли добре, но не зная каква е причината да се получи така в края", посочва Антов.

"Това ни се случва в последните три мача, което за мен е необяснимо. И с Левски в София и с Рилски спортист в Плевен до 30-та минута горе-долу играем добре, а после за две-три се получава някакъв срив. Не мисля, че е от слаба физическа подготовка, може би идва от липса на класа в самия отбор. Поради това изпадаме в такива моменти срещу по-силните отбори и това се е случило и във Варна. Турнирът за Купата е по-специфично състезание и е повече на психология, тъй като един мач е фатален, особено на четвъртфинала."

"Тези, които тръгват с голямата кошница могат да си изпатят и това се е случвало. Сочените за фаворити играят с по-голямо притеснение, тъй като трябва да спечелят на всяка цена и затова някъде може да се получи грешка. Трудно може да се промени психологията на състезателите за кратко време. В първенството, а дори и в плейофите, се знае, че дори да загубиш един мач идва следващ и имаш още шанс. Черно море са с големи амбиции и за тях е важно как ще са психологически, което пък е наш плюс. Надявам се да стане добър мач, пък каквото стане. Единият трябва да излезе победител, не може и двата отбора", завършва старши-треньора на Спартак.

Източник: bgbasket.com


Добавено в: Сряда, 26 Февруари 2014 17:35

Сряда,
 15 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.