ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ С турнир по футбол стартираха Ученическите игри в Община Червен бряг

PostHeaderIcon С турнир по футбол стартираха Ученическите игри в Община Червен бряг

Новини
На 21 ноември с турнир по футбол беше даден старта на Ученическите игри през учебната 2013/2014 година, които традиционно организира Община Червен бряг, пише сайтът на местната Община. В надпреварите, които се проведоха на градския стадион се включиха момчета между 5-ти и 7-ми клас. Умения на терена демонстрираха отборите на червенобрежките школа СОУ "Д-р Петър Берон" срещу ОУ "Алеко Константинов”, както и ОУ "Отец Паисий" от село Радомирци срещу ОУ "Христо Ботев" от село Глава. В първия двубой младите футболисти на СОУ "Петър Берон" победиха убедително с 11:0 своите противници от ОУ "Алеко Константинов", а във втората среща тимът на ОУ "Отец Паисий" отнесе с 8:1 отборът на училището в село Глава. Следващите срещи от надпреварата ще се проведат на 26 и 27 ноември 2013 г. Останалите състезания в различните видове спорт ще се проведат след завършване на турнирите по футбол.

Спортовете заложени в програмата на общинския етап са седем: баскетбол, волейбол, футбол, лека атлетика, тенис на маса, шахмат и бадминтон. Учениците са разделени в три възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас за момичета и момчета. За поредна година всички 13 училища на територията на Община Червен бряг са подали заявки за участие. По регламент Общинския кръг следва да бъде проведен до края на месец февруари, когато ще бъдат излъчени и победителите в различните видове спорт. Те ще представят общината в Областния кръг в град Плевен.

По заповед на министъра на образованието и науката г-жа Анелия Клисарова за утвърждаване на Правила за организиране и провеждане на Ученическите игри през учебната 2013/2014 година, отпада ограничението за участие на повече от двама картотекирани състезатели в училищните отбори. По тази причина се забелязва увеличаване броя на заявките при колективните спортове - футбол и волейбол, а при индивидуалните най-много заявки за участие има в спортовете лека атлетика и тенис на маса.

За да подпомогне участието на училищата в състезанията Община Червен бряг е заделила 5 000 лева с които покрива разходите на отборите необходими за участие в Ученическите игри.

Ето и пълен график на Ученическите игри в Община Червен бряг за 2013/2014 г....

Източник: chervenbryag.bg

Добавено в: Събота, 23 Ноември 2013 16:12

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.