Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевенски гребец с победи в Сърбия

PostHeaderIcon Плевенски гребец с победи в Сърбия

Новини - Други спортове

Бившият състезател на плевенския клуб по гребане Буря и настоящ на Академик (София) - националът Мартин Симеонов триумфира на регатата за юноши в Белград. В сръбската столица той спечели битките на двойка и четворка скул, а на осморка завърши на второ място. В състезанието взеха участие гребци от Турция, Унгария, Хърватия, България, Словакия и домакините.
Българите доказаха, че са най-добри при двойките, където не допуснаха други до борбата за първото място. Симеонов и съименника му Мартин Вълев от столичния клуб Електрон бяха най-бързи и спечелиха златото. Техен подгласник стана друг роден тандем Виктор Петров и синът на Румяна и Свилен Нейкови – Емил. Именно олимпийската шампионка Румяна Нейкова е треньорът на България за тази възраст.

В дисциплината четворка скул България в състав: Симеонов - Вълев - Нейков - Петров не допусна никого пред себе си и се окичи със златните медали. Сребърните останаха за Сърбия, а бронзовите за Турция.

При осморките турците бяха над всички. Нашите със Симеонов в лодката завършиха втори, а трети са сърбите.

От днес Мартин Симеонов е на подготовка за предстоящата през уикенда регата „Черпоков“. След това на 4-5 юни ще участва на регатата в Загреб (Хърватия).


Добавено в: Вторник, 24 Май 2016 09:17

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.