Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ На 15 и 16 август гребната регата ТИД-2014 преминава през Байкал и Никопол

PostHeaderIcon На 15 и 16 август гребната регата ТИД-2014 преминава през Байкал и Никопол

Новини - Други спортове
През тази седмица 59-ата международна Дунавска регата ТИД-2014 ще премине през Плевенска област. На 15 август гребците ще гостуват в село Байкал, а ден по-късно ще нощуват в град Никопол. Традиционната гребна регата започна тази година на 21 юни в германския град Инголщат, а ще завърши на 5 септември на делтата на голямата река, в Румъния. През България речният поход ще се премине между 9 и 24 август, а набелязаният маршрут е Ново село - Видин - Русе - Силистра. Общо 19 членове от Клуба по воден туризъм към Туристическо дружество "Кайлъшка долина" - Плевен ще вземат участие в регатата. Това съобщи за вестник "Посредник" председателят на клуба Веселин Гърков.

След преход от 40 км от предходната спирка - в Лом, на 13 август участниците в международната регата ще пребивават на брега на Дунав в Козлодуй. Според регламента ще бъдат преминати общо 509 километра в българския участък по време на регатата. За 15 август (петък) е предвидено да бъде изминато разстоянието от 21 км между село Остров и Байкал, а в събота лодките ще преодолеят 42 км от Байкал до следващата си спирка - Никопол.

Всяка година в речното гребане множество любители на водния туризъм се обединяват и преминават през териториите на осем страни по поречието на река Дунав - Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватска, Сърбия, България и Румъния.

Източник: "Посредник"


Добавено в: Неделя, 10 Август 2014 17:29

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.