Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Борци от силни европейски школи идват в Плевен за международния турнир „Освобождение“

PostHeaderIcon Борци от силни европейски школи идват в Плевен за международния турнир „Освобождение“

Новини - Бойни спортове

На 9 декември в зала „Балканстрой“ ще се проведе поредното издание на традиционния международен турнир „Освобождение“ по борба класически стил, организиран от БК Изобор (Плевен). Състезанието е в чест на 140 години от Освобождението на Плевен, а негов патрон е кметът на Община Плевен - Георг Спартански. Схватките започват в 10:00 часа, а градоначалникът ще открие официално състезанието в 14:00 часа. Спонсори на турнира са Володя Вълков, Стилян Върбанов, Януш Донев, Свилен Крумов, Александър Александров и други. Очаква се да пристигне и председателя на Българската федерация по борба Христо Маринов. 

На тепиха ще излязат около 150 борци (момичета, момчета, кадети и юноши) от всички български клубове, Русия, Гърция, Сърбия, Молдова, Македония, Италия и Румъния. Домакинът - БК Изобор ще бъде представен от всичките възпитаници на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки, сред които шест национали - Цветан Сирашки (кат. 54 кг - кадети), Николай Дзезов (кат. 54 кг - кадети), Иво Илиев (кат. 58 кг - кадети), Борислав Симеонов (кат. 58 кг - кадети), Марио Цветанов (кат. 59 кг - момчета) и Теодор Георгиев (кат. 53 кг - момчета). 

Турнирът „Освобождение“ е подобаващ финал на изключително успешната за БК Изобор 2017 година. В този период състезателите спечелиха 16 медала от националните първенства в различните възрасти. Шестима станаха шампиони на страната. Паралелно с националните участия, борците ни се представиха силно и на международния тепих. 

Цветан Сирашки се класира на пето място на европейското в Сараево (Босна и Херцеговина). Иво Илиев е пети на световното в Атина (Гърция). Липсата на късмет лиши двамата от бронзови медали на въпросните престижни форуми. Иво стана и балкански шампион. Паралелно с това двамата участваха с успех в силни международни турнири.

Теодор Георгиев и Марио Цветанов спечелиха бронзови медали от Балканските игри и по този начин помогнаха за второто място на националния отбор на България. Подобни добри резултати плевенската борба не е реализирала през последните 15 години. Постиженията показват, че този спорт в нашия град вече е възроден.

Всичко това е плод на отличната организация, която създава Управителния съвет на клуба начело с председателя Володя Вълков, секретарят Цоло Божилски, спонсорите Стилян Върбанов, Януш Донев, Александър Александров и други. Адмирации и за отличната работа на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки.


Добавено в: Сряда, 29 Ноември 2017 19:45

Неделя,
 5 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.