Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Плевенският борец Иво Илиев пети в света

PostHeaderIcon Плевенският борец Иво Илиев пети в света

Новини - Бойни спортове

На престижното пето място завърши Иво Илиев в категорията до 58 кг на Световното първенство по борба класически стил за кадети в Атина (Гърция). Възпитаникът на БК Изобор (Плевен) и треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки беше част от националния отбор. Трудно начало за него, тъй като жребия го изправи още на старта срещу най-добрия борец в категорията - Мосен Фатолах Мадани. Иракчанинът победи с 10:0 българина на осминафинала, поставяйки началото на похода си към световната титла.

След този резултат Иво трябваше да се надява съперника му да продължава с победите за да го изтегли на репешаж. Точно това се случи, когато иракчанина се наложи на полуфинала над японеца Козеи Такешита с 11:2. Илиев пък направи това, което се очакваше от него - убедителни победи над Вит Лебъл (Чехия) - 10:1 и Максим Кантер (Молдова) - 9:3. В спора за бронзовия медал обаче не успя срещу Козеи Такешита - 4:8. Мосен Фатолах Мадани спечели категорията с 14:3 на финала срещу Сосу Сону от Индия. 

Другият национал от плевенския клуб - Цветан Сирашки приключи участието си на осминафинал - 14-то място. Той загуби още от първия си съперник - Александър Печуренко от Беларус с 1:7. И тук (както при Иво Илиев) Цветан трябваше да очаква бореца от бившата съветска република да продължи с победите над следващите си съперници. На полуфинала обаче беларуския състезател загуби от Нурсултан Базарбаев (Казахстан). Така плевенчанина се размина с шанса да се бори за бронзовия медал или поне за петото място. Световната титла завоюва Герман Доев от Русия след победа на финала именно над Нурсултан Базарбаев със 7:5.


Добавено в: Сряда, 06 Септември 2017 18:27

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.