Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Борците на Изобор трети в България

PostHeaderIcon Борците на Изобор трети в България

Новини - Бойни спортове

Четири медала - два златни, по един сребърен и бронзов спечелиха състезателите на БК Изобор (Плевен) от Държавния личен-отборен шампионат по борба класически стил за деца. Те осигуриха трето място в отборното класиране на плевенския клуб, което не беше се случвало от доста години. Над 250 борци излязоха на тепиха в залата на Математическата гимназия „Акад. Иван Ценов“ във Враца. Треньорите на Изобор - Петър Антов и Момчил Сирашки заложиха на 11 свои възпитаници, а наставникът на Класик (Белене) - Момчил Ганчев на 8, които излъчиха вицешампион и бронзов медалист.  

Плевенчани взеха две категории - до 53 кг и +73 кг. Успехът бе очакван, тъй като още в началото на годината Емилян Георгиев (при най-тежките) и Ивайло Юсеинов станаха шампиони в Държавното лично първенство. Сега сториха същото и в личния-отборен шампионат. Двамата бяха безапелационни, като Юсеинов тушира и четиримата си противници. 80-килограмовият Георгиев направи същото до финала, а там надви по точки 140-килограмовата „грамада“ Джанер Салим от Хасково. Както и през зимата и сега Антоан Метовски затвърди второто си място в категорията до 66 кг, завършвайки с три победи и загуба на финала. Кристиян Йоцов победи трима, но отстъпи на полуфинала и завърши с бронзов медал.

„Доволни сме от представянето на децата. Третото място само по себе си е огромен успех за плевенската борба. Не си спомням от колко години наш отбор по борба не е намирал място в призовата тройка. Това класиране показва, че сме на прав път. Най-важното в тази възраст е да се извърши качествена селекция и да бъдат увлечени децата да се отдадат на спорта като цяло. Това е много по-ценно от спечелените медали. Друг голям успех за нас с колегата Момчил Сирашки е, че привлякохме и деца, които не са ученици на спортното училище. Доволни сме, че всичко това го свършихме за кратък период и по този начин полагаме основите за развитието на нашия клуб“, заяви Петър Антов.

Колегата му Момчил Ганчев оценява представянето на Класик (Белене) като много добро. От осемте борци най-добре се представи Александър Коев, който стана вицешампион в категорията до 59 кг. Той надви трима съперника и на финала се изправи срещу пловдивчанина Христомир Пиронков. Имаше шанс да го победи, но не се възползва и остана втори. Съотборникът му Станислав Пироев се окичи с бронзов медал при 42-килограмовите. Беленчанинът се справи с четирима съперници. В петата схватка обаче не успя срещу шампиона Дамян Иванов от Тетевен.   


Добавено в: Четвъртък, 18 Май 2017 18:35

Неделя,
 19 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.