Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Триумф за борците на Изобор в Сливен

PostHeaderIcon Триумф за борците на Изобор в Сливен

Новини - Бойни спортове

Два златни, по един сребърен и бронзов медал завоюваха състезателите на БК Изобор (Плевен) от Държавното лично първенство по борба за деца в класическия стил. Сториха го в Сливен, където се сбориха около 260 състезатели от цялата страна.
Безспорният номер едно в шампионата бе Ивайло Юсеинов от плевенския тим. Възпитаникът на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки стана шампион в категория до 53 кг. Направи го по безапелационен начин, туширайки и петимата си съперници. Това му осигури приза за най-техничен състезател в първенството. В същата категория съотборникът му Едуардо Горанов се окичи с бронзов медал след четири победи и една загуба.

Шампионска титла и за Емилиян Георгиев. Спечели я с пет победи в най-тежката категория +73 кг. Малко не достигна на Антоан Мотовски да дублира успеха му. При 66-килограмовите той надви четирима съперници, но след оспорвана битка загуби на финала от варненския борец Йордан Митев. Други двама състезатели на Изобор - Борис Божидаров (42 кг) и Виктор Фитов (35 кг) завършиха съответно пети и шести. Станислав Пироев пък спечели бронзов медал за Класик (Белене). След четири победи в кат. 42 кг, той отстъпи на тетевенеца Дамян Иванов. Съотборникът му Алекс Коев записа по две победи и загуби, които го класираха на пето място. 

„Това са плодовете от труда на по-младия ми колега Момчил Сирашки. Няма как да не сме доволни от представянето на състезателите ни. Става въпрос за деца, които още са в началото на изграждането си като спортисти въобще. Успехите им показват, че са демонстрирали характер и това е доста оптимистично за предстоящото им развитие. Ивайло Юсеинов е упорито момче и ще продължи да развива безспорния си потенциал. А работа с него имаме още доста. Емилиян Георгиев беше най-лекия от конкурентите си, но ги надви с воля. Хубавото е, че момчетата тренират сериозно и попиват от по-големите си съотборници“, заяви Петър Антов.  


Добавено в: Събота, 18 Март 2017 15:14

Неделя,
 19 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.