Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Три медала за каратеките на Спартак в последното състезание за годината

PostHeaderIcon Три медала за каратеките на Спартак в последното състезание за годината

Новини - Бойни спортове
През изтеклия уикенд състезателите от карате клуб Спартак, макар и в намален състав, взеха участие в Националната купа на БНФК. Те завоюваха 1 златен и 2 бронзови медала, информират от клуба. Състезателката на плевенския тим Мирела Йолова, която наскоро навърши 14 години, се пребори успешно и с двете си опонентки в дисциплината ката при 14-15-годишните девойки и грабна златния медал с две отлични изпълнения на катите Енпи и Бассаи дай. В победните си срещи тя надви опонентките си с по 5:0 съдийски гласа.

Марк Томов стана носител на единия бронзов медал при юношите до 14-15 г. в категория до 57 кг. Въпреки скорошното боледуване, Марк приключи състезателния сезон успешно. Второто бронзово отличие е за Александра Александрова, която се състезава при девойките до 16-17 г. в кат. над 59 кг. Отлични срещи изигра най-малкият представител на клуба в дисциплината ката - 8-годишният Тихомир Тодоров. Тихомир се класира пети след 2 победи и 2 загуби.

Това беше и последното състезание за календарната година за възпитаниците на карате школата "Спартак".

От плевенския карате клуб съобщават още, че на 16, 17 и 18 октомври в столичната зала "Диана бат" се проведе технически семинар по Карате-до, стил Шотокан с главния инструктор на Световната Шотокан Карате-до Федерация (WSKF) - сенсей Хитоши Касуя, 8 дан. На семинара взеха участие над 100 практикуващи бойното изкуство Карате (стил Шотокан), които се възползваха от рядката възможност да извлекат знания от майстор Касуя. Тъй като той пътува от Токио, семинарите му в България се провеждат рядко (веднъж на 3 години).

Управителят и старши-треньор на карате клуб Спартак - Плевен, сенсей Милена Кирниколова също бе сред участниците в семинара. За нея този семинар е част от подготовката й за защита на 3-ти дан по карате, стил Шотокан.

"Семинарите са важна част от развитието на един инструктор. Както ни учи сенсей Касуя - дори само едно нещо полезно да си научил от един семинар, ти си научил нещо ново, което можеш сам да доразвиеш и това може да се окаже някой ден най-успешната концепция, която си развил в спорта карате! На семинара с Касуя лично се запознах и с друг изключителен специалист по карате - сенсей Назим Куртович, който има огромен принос за развитието на съвременното карате в Европа. Семинарът беше международен - участваха сърби, македонци и румънци. Близките до нас държави използват винаги възможността да дойдат да се учат от сенсей Касуя, когато той е в България, защото той рядко посещава Източна Европа и това е голяма чест за нас", споделя Кирниколова.


Добавено в: Понеделник, 19 Октомври 2015 19:31

Неделя,
 19 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.