Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Злато и сребро за КБИ "Петромакс" от Световното първенство по годжу-рю

PostHeaderIcon Злато и сребро за КБИ "Петромакс" от Световното първенство по годжу-рю

Новини - Бойни спортове

Световно първенство по карате в стил годжу-рю се проведе в Букурещ, Румъния. Участваха 1000 състезатели от 37 държави. България беше представена от 43 спортисти, които извоюваха 3-то място в крайното комплексно класиране по медали от състезанието. Двама от тези състезатели са възпитаници на Плевенската школа по бойни изкуства - КБИ „Петромакс“. Това са Виктория Росева - ученичка в 12-ти клас на СУ „Иван Вазов“ - помощник инструктор при начинаещите групи в школата и Максим Христов - ученик в СУ „Георги Бенковски“ със спорт карате към КБИ „Петромакс“. Двамата се представиха отлично, като спечелиха шампионска и вицешампионска титла в дисциплината кумите индивидуално.

Виктория Росева стана вицешампион в категория до 55 кг при девойките до 21-годишна възраст. Тя победи в първата си среща представителка на Украйна с резултат 3:0, след което отстрани състезателка от Беларус с резултат 5:2. На финала плевенчанката обаче загуби с 0:1 от представителка на Румъния.
Максим Христов грабна шампионското злато в категория над 55 кг при деца, младша възраст. Той последователно надигра трима противници - опоненти от Южна Африка с 9:0, Италия - победа с 3:0 и на финала успех с 6:0 срещу румънски състезател.

На 30 Септември 2017 год. (събота) в град Плевен, КБИ „Петромакс” ще бъде домакин и организатор на МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР по карате „Купа Плевен” за деца, кадети и джуниори. Събитието е включено в Националния Спортен Календар на БНФК (Българска Национална Федерация Карате) за 2017 год. и се провежда под егидата на Община Плевен. Официалното откриване ще бъде от 14.00 часа.


Добавено в: Четвъртък, 21 Септември 2017 18:53

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.