Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Каратистите на КБИ "Петромакс" с 19 медала и второ място в генералното класиране на Държавното първенство

PostHeaderIcon Каратистите на КБИ "Петромакс" с 19 медала и второ място в генералното класиране на Държавното първенство

Новини - Бойни спортове
Морският ни курорт "Албена" се оказа тесен, за да побере каратеки и фенове на спорта, пристигнали в комплекса за Държавното първенство по карате - 2015, което се проведе на 4 и 5 април. Общо 320 състезатели от 28 клуба от цялата страна се срещнаха на трите татамита край морето. Националното първенство е за всички възрастови групи, поради което в дисциплини ката и кумите (спаринг), индивидуално и отборно, сили премериха от най-малките състезатели, във възрастова група до 10 години, до мъжете и жените над 18 години. Старт на първенството даде лично президентът на Балканската и Националната федерации по карате г-н Алексей Петров. Гост на церемонията бе евродепутатът Ангел Джамбазки, който приветства участниците и им пожела успехи, по-малко контузии и да израснат горди и достойни българи и европейци. Към официалното откриване на състезанието, организаторите от БНФК включиха и награждаването на Ивет Горанова от КБИ "Петромакс" - Плевен за класирането й на 3-то място в категория до 54 кг на Европейското първенство по карате, което се състоя през месец март 2015 в Цюрих.

Президентът на БНФК награди с купи и клубовете класирали се на челни позиции по медали за 2014 година: 1-во място за КК "Никон" - София, 2-ро място за домакините от КК "Самурай" - Добрич и на 3-то място за 2014 год. бе награден плевенският КБИ "Петромакс".

Отлично се представиха каратеките на "Петромакс" в дисциплината ката индивидуално. От родените 2002-2003 год. вицешампионска титла за клуба донесе Дара Ганчева. При старшата възраст отлични умения демонстрира шампионката Ивет Горанова, а със сребърен медал се окичи Йоана Йорданова от клона на клуба в Червен бряг. Другата възпитаничка на Спортно училище "Георги Бенковски" - Плевен със спорт карате Габриела Горанова стана вицешампион при 18-годишните.

В същата възрастова група отборът на клуба в дисциплината ката грабна и купата за първото място. Сестрите Габриела и Ивет Горанови и съотборничката им Виктория Росева се окичиха със златните медали в дисциплината. При жените за 11-та поредна година шампион в дисциплината ката индивидуално стана Гергана Витанова. Шампионската купа за отборната дисциплина ката при жените отново бе извоювана от отбора на "Петромакс", в състав от Гергана Витанова, Магдалена Иванова и Габриела Горанова.

На 5-то място се класираха Евгени Йорданов и Кристиян Веселинов от СУ "Г. Бенковски" - Плевен при родените 2002-2003 година. Представянето на КБИ "Петромакс" в дисциплината кумите индивидуално бе не по-лоша. При представителите на клуба под 16-годишна възраст - старша възраст шампионска титла грабна Теодор Димитров в категория до 63 кг. При девойките вицешампион в категорията си до 54 кг стана Мария Магдалена Петрова, а в горната категория - над 54 кг след няколко убедителни победи шампионската титла грабна тазгодишната Европейска шампионка Ивет Горанова.

Във възрастовата група за девойки и младежи със златото в категория до 55 кг се окичи Християн Цветков, а Вицешампион на категория над 76 кг стана Преслав Събев. Атрактивни срещи и отличаващи се демонстрации на умения и техники предложиха и девойките на клуба - вицешампионски титли извоюваха Виктория Росева (в категория до 53 кг) и Изабел Кръстева в категория до 59 кг. Никол Христова грабна бронзовия медал в категория до 53 кг, а в категория до 59 кг златен медалист стана Габриела Горанова.

На пето място в дисциплината се класираха Максим Христов в категория до 50 кг, Валентин Сачански, след 2 победи и 2 загуби, и Петър Йотов в категория 68 кг, отново с по 2 победи и загуби. Добро представяне направи и класиралият се на 7-мо място Богомил Занков в категория до 68 кг и съотборниците му Евгени Михайлов, Християн и Даниел Теневи.

При мъжете и жените вицешампион на категория до 60 кг стана Евгени Михайлов, бронзови медали спечелиха Ивайло Петков в категория до 84 кг и Магдалена Иванова в категория до 68 кг. Вицешампион в категорията над 68 кг стана завършващата СУ "Г. Бенковски" - Плевен тази година Елиза Гешева.

Добро представяне направиха и представителите на КК "Петромакс" - Червен бряг. Освен вицешампионката Йоана Йорданова, с пети места се прибраха Никола Николов - старша възраст и Пламен Колев (родени 2005 год.) в дисциплината ката индивидуално и Филип Александров в дисциплината кумите индивидуално - мъже над 84 кг.

Държавното първенство е един отличен начин за оценка на нивото на състезателите на различните карате клубове от страната. Лъвчетата на "Петромакс" извоюваха 8 златни, 8 сребърни и 3 бронзови медала в Албена, които класираха клуба на второ място в крайното комплексно класиране по медали от първенството. На първо място се класира КК "Шурикен" - Кюстендил, а на трето домакините от КК "Самурай" - Добрич.

Треньорите Десислава Лачовска и Ангел Ленков са доволни от представянето на всички каратеки - малки и големи. Следващата изява на лъвчетата от "Петромакс" е на Купа "Алеко" - турнир по карате за всички възрасти, който ще се проведе на 25 април, информират още от плевенския карате-клуб.


Добавено в: Вторник, 07 Април 2015 15:51

Неделя,
 19 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.