Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Плевенско момиче със злато от турнир по карате в Турция

PostHeaderIcon Плевенско момиче със злато от турнир по карате в Турция

Новини - Бойни спортове
Състезателката на карате-клуб "Петромакс" Ивет Горанова спечели поредния си медал. Плевенското момиче се пребори с конкуренцията в кат. до 54 кг при кадетите и грабна златния медал на силния Международен турнир по карате "Истанбул OPEN" за кадети и джуниори, пише ИнфоПлевен. Надпреварата се проведе между 5 и 7 септември в Истанбул. В турнира взеха участие 58 държави с общо 600 състезатели. Българският национален отбор, воден от вицепрезидента на БНФК и президент на КБИ "Петромакс" Русалин Русалинов, участва с 29 каратеки. Плевенският КБИ "Петромакс" се включи в състезанието с шестима представители.

Българските каратисти извоюваха 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал. Златният медал донесе Ивет Горанова, която е ученичка в СУ "Георги Бенковски" - Плевен. В своята категория тя спечели по безапелационен начин петте си срещи. Златното момиче показа класа и високо ниво на тренираност и убедително победи опонентките си, като във финалната среща спечели с 4:0 срещу състезателка от Турция.

Добро представяне направи и Станислав Цанов, също ученик в СУ "Георги Бенковски", който се класира на 7-мо място в кат. 57 кг за кадети. Триото Габриела Горанова, Виктория Росева и Йоанна Иванова бяха елиминирани от каратеки на Турция, но демонстрираха добра игра и умения в спортното карате.

През втория състезателен ден мериха сили мъже и жени в карате 1-Premier League. Представителката на КБИ "Петромакс" Гергана Витанова в дисциплината ката индивидуално загуби първата си среща от опонентка от Испания, която за съжаление на четвъртфинала отпадна и за нашето момиче нямаше шанс да достигне до репешажите и да търси място сред медалистите.

Източник: ИнфоПлевен


Добавено в: Сряда, 10 Септември 2014 12:01

Неделя,
 19 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.