Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Петър Кременски напуска Европейското по лека атлетика, след като отпадна и в сериите на 200 метра

PostHeaderIcon Петър Кременски напуска Европейското по лека атлетика, след като отпадна и в сериите на 200 метра

Новини - Атлетика
Плевенчанинът Петър Кременски приключи участието си на Европейското първенство по лека атлетика в Цюрих. След като преди два дни настоящият състезател на софийския клуб "Атлетик" отпадна в сериите в спринта на 100 метра, днес 23-годишният атлет направи същото и в елиминационните бягания и в по-добрата си дисциплина - 200 метра. Кременски завърши на предпоследното седмо място в първа квалификационна серия за 21.75 секунди. Зад българина остана само македонецът Ристе Пандев с 21.96 сек. Победител в серията стана Сергей Смелик (Украйна) с 20.49 секунди, а първите трима се класираха директно за полуфиналите довечера.

Роденият в Плевен Кременски бе единственият български представител на 200 метра при мъжете. На 100 метра той завърши на 34-то място от 37 участници, а Денис Димитров приключи на 19-та позиция.

След отпадането на Кременски, на шампионата в Цюрих остана да се състезава само един представител на плевенската атлетика - Тихомир Иванов. Припомняме, че той преодоля квалификациите на скок височина и се класира за финала, който ще се проведе утре от 20.46 часа българско време. Иванов влиза в битката за медалите с постижението си от 223 см от пресявките, което му отрежда девето място.


Добавено в: Четвъртък, 14 Август 2014 13:34

Четвъртък,
 16 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.