Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Младите волейболистки на Спартак 1996 с турнири през март и април

PostHeaderIcon Младите волейболистки на Спартак 1996 с турнири през март и април

Новини - Волейбол

През март и април волейболистките на Спартак 1996 ще вземат участие в четири турнира от националния шампионат в различните възрастови групи, информира Радио Плевен. Първият е за 15-годишните, който ще се проведе в Плевен на 21 и 22 март. Следват девойките младша възраст на 28 и 29 март във Враца, на 31 март и 1 април за старша възраст отново в Плевен и последният - за 13-годишните, на 18 и 19 април във Враца, където ще мерят сили осем отбора. В момента младите плевенски волейболистки се подготвят за престоящите състезания, но условията в зала "Спартак" са, меко казано, близки до външните температури.

Единственото отопление в залата е една, така наречена "духалка", която изразходва по 10 литра дизелово гориво на час. Затопля частично волейболната зала и седмично за това са необходими минимум 100 литра. Това е и причината волейболистките да тренират екипирани като ски-състезателки - с шапки и топли дрехи.

Неблагоприятните условия за тренировки са довели и до травми на две от момичетата на Марияна Костова - Мария Кривошийска и Михаела Цветанова, които продължително време отсъстват от заниманията. В момента треньорите работят с половината от състезателките си, тъй като те са с различни здравословни проблеми. Надеждата на спортните специалисти е, че ще се възстановят до март, когато ще започнат новите турнири.

Иначе, за Радио Плевен Марияна Костова заяви, че младите състезателки са качествени, в изиграните в края на миналата година турнири са доказали, че са с класа над останалите в своите възрастови групи. Като пример Костова посочи Мария Кривошийска, която е едва в седми клас, тренира от три години и е висока 186 см. Дали тези перспективни момичета ще се задържат в неблагоприятните за тренировки условия? Това ще покаже бъдещето!


Добавено в: Понеделник, 26 Януари 2015 13:01

Неделя,
 5 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.