Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Спартак 1996 аут от първенството след ново 0:3 от Марица в четвъртфиналите

PostHeaderIcon Спартак 1996 аут от първенството след ново 0:3 от Марица в четвъртфиналите

Новини - Волейбол
Спартак 1996 приключи участието си в първенството на Националната волейболна лига за жени през този сезон. Днес момичетата на Виолета Антонова загубиха за втори път с 0:3 от Марица в среща от четвъртфиналните плейофи, като по този начин вече са аут от шампионата. Срещата се игра пред около 180 зрители в залата на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", като плевенските волейболистки отново направиха антирекорд, като в първия гейм успяха да запишат само 6 точки. В следващите части нашите паднаха с 21:25 и 11:25 и след двете поражения от пловдивчанки напускат надпреварата. Този сезон плевенчанки ще се запомнят, като отборът който не успя да победи в нито един мач и допусна цели 18 загуби с 0:3 гейма. Само в два двубоя Спартак 1996 се добраха до спечелването на по един гейм, което може би е най-трагичното представяне на плевенски тим в национално първенство във всички видове отборни спортове.

В първият гейм в днешната среща на терена имаше само един тим, този на домакините, като те просто се разправиха със своя съперник, като дори не проявиха поне малко съчувствие към безсилието им. Плевенчанки направиха едва 6 точки за крайното 6:25. След този плевенски резил старши треньорът на Марица Иван Петков пусна на игрището по-голяма част от по-младите си състезателки. Независимо от това пловдивчанки не нарушиха особено много играта си, като след 8:6 и 16:11 на двете технически прекъсвания спокойно и без особено напрягане затвориха частта с 25:21.

Третият гейм почти наподобяваше първия, като маричанки отново се развихриха и с чудесна игра, както на блокада, така и в атака не дадоха почти никакви шансове на плевенските волейболистки за нещо повече от поредната унизителна загуба с 0:3. Както и в първия двубой, така и сега основният коз на Марица беше началния удар, като пловдивчанки вкараха успешно цели 18 аса, с два повече от първия мач в Плевен.

За Спартак 1996 най-много точки реализира Юлия Бонева - 9 от които 3 аса, а три волейболистки се отчетоха с по 3 точки - Диана Георгиева, Стела Горанова и Симона Занова. За победителките най-резултатна в срещата беше капитанката Диана Малинова с 10, а Ана Радичева добави още 9. Така Марица продължава в полуфиналите, където ще се изправи срещу шампионките от ЦСКА-Демакс, а Спартак 1996 отпада от по-нататъшно участие.


Добавено в: Петък, 14 Март 2014 19:55

Неделя,
 19 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.