Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ През уикенда предстои второто издание на веригата по шахмат за Купа "Евроинс"

PostHeaderIcon През уикенда предстои второто издание на веригата по шахмат за Купа "Евроинс"

Новини - Шахмат
Тази събота и неделя, 15 и 16 ноември, в клуба на бул. "Скобелев" 20 в Плевен ще се състои вторият турнир от шахматната верига "Купа Евроинс", информират от СКШ "Плевен XXI". Партиите от първия кръг ще стартират в 10.00 часа в съботния ден, когато ще се изиграят първите 4 кръга и в двете групи. Право на участие имат шахматисти с българско ЕЛО под 2300 за група "А", и начинаещи до 10 години за група "Б". Според регламента турнирът ще се проведе по швейцарската система в 7 кръга, при контрола 60 минути на състезател за цялата партия. Турнирът ще важи за български рейтинг.

Предвидени са 6 парични награди - за първите трима в крайното класиране на група "А", женска награда, както и награди за най-добре представили се състезатели в групата на 10 и 14-годишните. Предметни награди и грамоти ще получат заелите първите три места в група "Б", както и най-малкият участник в турнира. Победителят от група "Б" ще придобие право да се състезава занапред в група "А".

Очаква се в надпреварата да се включат около 40 любители на древната игра от Плевен, Ловеч и Велико Търново. Носителят на "Купа Евроинс" за 2014 година ще стане известен след изиграването и на третия турнир от веригата, който ще се проведе през месец декември.

Заявки за участие се подават на еmail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


Добавено в: Петък, 14 Ноември 2014 11:45

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.