Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Червенобрежките сеньорити със сребърни медали от Държавното по шахмат

PostHeaderIcon Червенобрежките сеньорити със сребърни медали от Държавното по шахмат

Новини - Шахмат
За пета поредна година Червен бряг бе домакин на Държавното отборно първенство по шахмат за сеньори и сеньорити, което се проведе от 11 до 13 юли, съобщават на сайта на местната община. Турнирът е едно от най-авторитетните първенства в страната, което се следи с изключително голям интерес сред шахматните клубове. То се организира от Българската федерация по шахмат в партньорство с местния шахматен клуб "Михаил Тал" и в него тази година се включиха осем отбора от страната. Турнирът откри зам.-кметът на Община Червен бряг, Мирослав Манов, който поднесе поздрав към участниците от името на кмета на Общината.

В продължение на 3 дни шахматистите ветерани доказваха уменията си на черно-белите полета, а след оспорваната надпревара бяха излъчени и победителите. При дамите, които играха по кръгова система (всеки срещу всеки), червенобрежките сеньорити в състав Петранка Стефанова и Цветана Петрова заеха второто място, като спечелиха сребърните медали и купа. Титлата отива в Казанлък, а трети останаха шахматистките от отбора на Дряново.

Със златните медали при мъжете се закичиха представителите на шахматен клуб "Добрич", следвани от клубовете на "Виктори" (Благоевград) и "Дебют" (Оряхово).

Сред участниците в турнира бяха изявени шахматисти като международния майстор Веселина Шикова - бивша шампионка на България, майсторите на спорта - Петранка Драганова, Енчо Петков, Тодор Спиров, братя Рибарови и много други признати величия в този спорт. Интерес предизвикаха и двамата незрящи състезатели от отбора на Дряново, които играеха на специални шахматни дъски.

Съдийството на състезанието бе поверено на плевенчанина Чавдар Андреев - съдия І-ва републиканска категория и Иван Вачев от Червен бряг - съдия ІІ-ра републиканска категория.

Източник: chervenbryag.bg


Добавено в: Понеделник, 14 Юли 2014 16:29

Понеделник,
 13 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.