Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Плевенчанин е новия национален шампион по икономично шофиране на камиони

PostHeaderIcon Плевенчанин е новия национален шампион по икономично шофиране на камиони

Новини - Моторни спортове
Плевенчанинът Пламен Иванов е новия шампион на България по икономично шофиране на камиони. Професионалният шофьор и собственик на транспортна фирма спечели националния финал на оспорваното състезание Volvo Trucks - Drivers Fuel Challenge 2014. Той грабна приза "Най-икономичен шофьор" като преодоля конкуренцията на общо 15 финалиста, излъчени от близо 500 шофьори от цялата страна. За да се класира на първото място, Пламен, който има близо 30 години професионален стаж зад волана, трябваше да премине по нелекото и изпълнено с предизвикателства трасе с дължина 10.1 км, управлявайки 40-тонна композиция и да покаже най-нисък среден разход на гориво.

На второ и трето място се класираха съответно Цветомир Иванов от София и Стефан Памуклийски от Благоевград, a представителите на журито следяха стриктно за спазването на всички правила по време на шофирането, като се возиха в кабината, редом с водачите.

С шампионската титла Пламен Иванов получава правото да представи България на регионалния финал на състезанието по икономично шофиране на Volvo Trucks, който ще се проведе между 28 и 30 август 2014 г. на пистата "Словакия ринг" в Братислава. Там той ще се бори с финалистите от още 17 държави от регион Централна и Източна Европа за чисто нов лек автомобил Volvo S60 и за място на големия финал в Швеция.

“Не бързах, проявих хладнокръвие и търпение, което се оказа решаващо за победата. Разбира се, имам и няколко тайни за по-нисък разход на гориво, които няма да споделя с конкуренцията“, пошегува се след награждаването шампионът Пламен Иванов. “Дано не прозвучи нескромно, но заявката ми за класиране на финала в Братислава е поне за челната тройка”, категоричен е той.

У нас Drivers Fuel Challenge се провежда за трети път, като право на участие в него имат всички шофьори с валидна шофьорска книжка категория C + Е. През 2014 г. броят на участниците достигна близо 500, а квалификациите преминаха през 16 български града - Благоевград, София, Враца, Плевен, Севлиево, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.


Добавено в: Вторник, 15 Юли 2014 14:03

Четвъртък,
 2 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.