ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Централният защитник Пламен Николов пред сензационно завръщане в родния Спартак

PostHeaderIcon Централният защитник Пламен Николов пред сензационно завръщане в родния Спартак

Новини
Централният бранител на Ботев (Пловдив) Пламен Николов е на път да се завърне в родния Спартак, пише Топспорт. Снажният защитник бе отстранен от тима на "канарчетата" след отпадането за Купата от Созопол. Малко след това от щаба на плевенчани са отправили предложение към Николов да се присъедини към "синьо-белите" и да продължи своята кариера в клуба, където е израснал като юноша. Ако футболистът даде своето съгласие, това ще помогне много на новия старши-треньор на Спартак Роберт Петров да реши проблемите в отбраната на отбора, които все повече се открояват през последните няколко изиграни срещи.

Кариерата на Пламен Николов като футболист започва от родния Спартак, където играе в юношеската формация от 1996 до 2000 г. След това пробва късмета си в ДЮШ на Левски (София) и след едноседмични проби е одобрен. При "сините" остава до 2004 г., когато се връща в Спартак и се състезава в мъжкия отбор до 2006 г. През този си период Николов изиграва 54 мача като централен защитник в редиците на "синьо-белите".

През 2006 г. след една контрола с Литекс (Ловеч) Люпко Петрович го харесва и младият защитник подписва четиригодишен договор с ловчалии. За отбора от Ловеч Пламен има изиграни 74 срещи, в които е отбелязал 4 попадения. В началото на 2012 година Николов заиграва под наем в Том (Томск), а след това руснаците откупуват правата му. В руския отбор той записва 40 мача, помагайки му да се върне в елита. В края на 2013 година обаче Пламен губи титулярното си място в Том и се завръща в тима на Литекс.

Вторият престой на бранителят при ловчалии е твърде кратък, влиза в игра в само 5 мача, след което е трансфериран в отбора на Ботев (Пловдив), откъдето сега е освободен. Пламен Николов има в своята футболна биография и 10 мача за младежкия национален отбор и 5 участия в първия тим на България, в които не е отбелязал гол.


Добавено в: Четвъртък, 29 Октомври 2015 20:32

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.