ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Горнооряховският Локомотив сгази Спартак насред Плевен (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon Горнооряховският Локомотив сгази Спартак насред Плевен (+СНИМКИ)

Новини
Спартак допусна първа домакинска загуба през този сезон, след като беше победен от гостуващия Локомотив (Горна Оряховица) с 1:0 в мач от 10-ия кръг на "Б" група. Най-лошото в случая не е самото поражение, а играта на плевенските футболисти, която меко казано беше трагична. Гостите напълно заслужено взеха трите точки, като почти през целия мач държаха инициативата, бяха по-борбеният и по-дейният тим на терена. Върхът на безидейността в редиците на Спартак беше и директният червен картон на Цветомир Тодоров, който беше изгонен в 67-ата минута за непристойно поведение спрямо противников играч. Преди това в 40-ата минута "железничарите" бяха повели, като автор на гола стана Милен Желев.

Три минути след това Локомотив остана с човек по-малко, след като Иво Михайлов беше отстранен за нарушение срещу откъсващия се сам срещу вратаря Цветомир Тодоров. Реферът Георги Димитров отсъди фаул на границата на наказателното поле, но Васил Шопов подходи доста несериозно и би в стената.

През първата част Спартак отправи само един удар към противниковата врата, като в 25-ата Тихомир Тодоров стреля след самостоятелна акция, но слабо и Пламен Колев спаси. Локомотивци пък имаха две добри положения, като при първото в 15-ата минута Мариан Иванов шутира опасно от линията на големия пеналт, но Димитър Пантев внимаваше и улови, а в 35-ата Мартин Райнов беше много близо до гола, но ударът му от малкото поле мина на сантиметри до гредата.

През второто полувреме с човек повече Спартак заиграха малко по-нападателно, но отново нямаха особен успех в предни позиции. Единственият шанс пропиля резервата Стефан Христов, който получи добър пас от Тодоров в наказателното поле, стреля остро по диагонала, но топката прелетя до дясната греда и излезе в аут. Така се стигна до 63-ата минута, когато Цветомир Тодоров беше подкосен грубо в половината на гостите, след което изрази бурно недоволството си, като наплю противниковия футболист и главният съдия го изпрати под душовете.

До края Спартак така и не намери верния път към вратата на съперника, който пък играеше много дисциплинирано и надъхано. Така Локомотив си тръгна от Плевен с победа, като направи положението на "синьо-белите" в групата доста сложно. Директният червен картон на Цветомир Тодоров може да го лиши от участие във възловият мач за Купата на България срещу ЦСКА, ако от БФС му наложат по-голямо наказание за неговото непристойно поведение в 67-ата минута на двубоя.

В следващия 11-ти кръг Спартак ще гостува на негостоприемния стадион в Панагюрище на местния Оборище. Срещата е на 17 октомври (събота) от 16.00 часа.

Спартак: Димитър Пантев, Пламен Тенев, Кристиян Григоров, Стенислав Георгиев, Живко Господинов, Жюлиен Бенков (47 Стефан Христов), Антони Иванов (80 Преслав Антонов), Тихомир Тодоров, Цветомир Тодоров, Васил Шопов, Христо Кирев (58 Пламен Илиев).

{gallery}Spartak_Loko-Gorna2015{/gallery}


Добавено в: Събота, 03 Октомври 2015 19:07

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.