ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Вихър (Славяново) спечели за втори пореден път турнира "Тодор Горчев" в Пордим

PostHeaderIcon Вихър (Славяново) спечели за втори пореден път турнира "Тодор Горчев" в Пордим

Новини
Тимът на Вихър (Славяново) за втори пореден път стана носител на купата "Тодор Горчев" от едноименния турнир по футбол на малки вратички, който се проведе на 13 и 14 юни в град Пордим. Във финала славяновчани се наложиха с минималното 3:2 над състава на Ювентус (Малчика). Преди това в полуфиналите отборът на Вихър отстрани домакините от ФК Пордим с 4:3 след изпълнение на дузпи, като в редовното време резултатът беше 2:2. Полуфиналният сблъсък беше много интересен, като и в двата тима личаха футболисти, които в момента се състезават в "Б" и "В" група. За носителите на купата от Славяново в игра влязоха бившият играч на Спартак (Плевен) и сегашен на Банско Янислав Иванов, както и Цветомир Петков-Куки от Партизан (Червен бряг) и Антонио Иванджиков от Левски 2007. За домакините от Пордим най-известният футболист беше голмайсторът на Спартак през последния сезон Стефан Христов, играчите на Партизан Цветан Петров, Галин Великов, Цветослав Игнатов и Роберт Росинов, както и вратарят Николай Христов-Пантерата.

Стефан Христов даде преднина за Пордим през първото полувреме, а в началото на второто Цветомир Петков изравни. Малко по-късно домакините отново излязоха напред, но 3 минути преди края Вихър отново изравни чрез Иван Аделинов. Така се стигна до изпълнението на дузпи, в които футболистите от Славяново бяха по-точни и с 4:3 се класираха за финала.

В другия полуфинал Ювентус се справи със съпротивата на "Боксьорите" (Буковлък), като ги победи с 3:2. За тима от Малчика играха само футболисти от местния отбор, а за състава от плевенското село в игра се появи Мариян Блажев-Вожда от Левски 2007. Във всички срещи от турнира за Ювентус се включиха само 6 играча, като те играха без смяна до края. И тук беше интересно и оспорвано, като Буковлък водеше на полувремето с 1:0, но след почивката играещия в Северозападната "В" група отбор от Малчика се развихри и обърна до 3:1. В края играчите от Буковлък успяха само да намалят.

Финалният двубой беше също доста интригуващ, като Вихър излезе напред в резултата след попадение през първата част на Иван Аделинов. След подновяване на играта Ивайло Дюлгеров изравни, след което Аделинов вкара втория си гол в мача, след пас на Янислав Иванов. Последва греда за Ювентус дело на Тони Панков, а Вихър отвърна с ново попадение на Яни Иванов от фаул. В последната минута Панков намали и фиксира крайното 3:2 за отбора от Славяново, с което тимът триумфира с купата на турнира.

Среща за 3-4-то място не се игра, тъй като по регламент двата отбора, които трябва да играят в този мач си изпълняват само по 5 дузпи. Така "Боксьорите" (Буковлък) вкара 4 срещу 3 реализирани наказателни удари за домакините от Пордим и влезе в призовата тройка. Важен пропуск от бялата точка за пордимчани направи футболистът на Спартак Стефан Христов.

Освен споменатите отбори в турнира взеха участие и състави от Згалево, Вълчитрън, както и тима на "Черешките" от Плевен, съставен предимно от млади играчи, и "Наборите" от Пордим. В срещите отборите играеха с 5+1 футболисти, а времетраенето на двубоите беше от 2 по 20 минути.


Добавено в: Неделя, 14 Юни 2015 22:03

Сряда,
 15 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.