ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Ювентус (Малчика) с историческа точка срещу Етър

PostHeaderIcon Ювентус (Малчика) с историческа точка срещу Етър

Новини
Футболистите на Ювентус (Малчика) написаха нова славна страница в своята клубна история. Вчера момчетата на Радослав Йорданов спечелиха много ценна и важна точка, не от кого да е, а от великотърновския Етър. Така отборът от плевенското село, което има около 1 500 жители, напълно доказа, че има място в Северозападната "В" група и не е попаднал в нея случайно. Успехът на "черно-белите" е още по-стойностен, като се има предвид, че срещата, която беше от 23-ия кръг на първенството, се игра в делничен ден, а почти всички играчи на състава работят. Някои дори не успяха да дойдат за двубоя и го пропуснаха. Други пък се появиха на стадион "Георги Кърчев" само няколко минути преди началото на мача и се хвърлиха в битката с "болярите", дори и без традиционната загряваща тренировка. Независимо, че гостите от старопрестолния град имаха превес в по-голямата част от мача, местните футболисти напълно заслужено се добраха до равенството 2:2.

Срещата започна вихрено за скромния тим на Ювентус. Още в 5-ата минута Тони Панков центрира прецизно от фаул към Ивайло Дюлгеров, който свали с глава топката към Сергей Стефанов и той с кинжален шут под гредата направи изненадващо резултата 1:0 за домакините. Постепенно Етър взе инициативата и се премести в полето пред Веселин Ганчев. Ударите на гостите обаче така и не достигаха целта. Пропуски направиха Тодор Колев, Джихат Кямил и Иван Петков, а в 20-ата минута Любомир Йозов от домакините геройски изчисти от голлинията влизащата във вратата топка след изстрел на Емил Копаранов.

Все пак в 26-ата минута логичното се случи и Тодор Колев изравни с глава, след като оползотвори хубаво центриране отдясно. До края на полувремето нямаше особени опасности пред двете врати и отборите се оттеглиха на почивка при равенство - 1:1.

Веднага след началото на второто полувреме гостите се хвърлиха напред и в 48-ата минута отново Тошко Колев отбеляза с удар от дъгата на наказателното поле, след пас от левия фланг на Тихомир Кънев. Етърци продължиха да натискат, но така и не съумяха да увеличат преднината си. Чисти положения проиграха Цветан Петров, Искрен Писаров и Колев. Така се стигна до 88-ата минута, когато реферът Петър Кузев отсъди нарушение срещу резервата Кристиян Коев на 21-22 метра от вратата на Румен Русев. Зад топката застана голмайсторът на домакините Ивайло Дюлгеров, който с прецизен удар направи 2:2 и хвърли в екстаз местните фенове.

В следващия 24-ти кръг отборът от Малчика ще гостува в областно дерби в Червен бряг на местния Партизан. Двубоят ще бъде доста интригуващ и завързан, тъй като двата отбора са почти съседи в таблицата за временно класиране. Ювентус са 9-ти с 27 точки, а техните съперници - 11-ти с 23. Срещата ще се проведе на 17 май (неделя) от 18.00 часа на градския стадион в Червен бряг.

Ювентус: Веселин Ганчев, Любомир Йозов, Валентин Антонов (50 Стефан Василев), Преслав Кочев, Йонко Коев, Владислав Кинчев, Тони Панков, Николай Генов (59 Кристиян Коев), Константин Генков (79 Николай Петров), Сергей Стефанов, Ивайло Дюлгеров.


Добавено в: Четвъртък, 14 Май 2015 09:20

Четвъртък,
 2 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.