ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак почти недостижим на върха след класика над Академик (Свищов) (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon Спартак почти недостижим на върха след класика над Академик (Свищов) (+СНИМКИ)

Новини
Отборът на Спартак (Плевен) вече е почти недостижим на върха в класирането на Северозападната "В" група. Днес плевенските футболисти спечелиха с класическото 3:0 дербито на 21-ия кръг от първенството, като домакин срещу Академик (Свищов). През целия мач момчетата на Бойко Цветков доминираха на терена и напълно заслужено взеха трите точки. Гостите от Свищов се разиграха чак след началото на второто полувреме, когато резултата беше вече 2:0 за домакините, като стигнаха до няколко опасности и до дузпа, която Иван Ганев пропиля. Спартаковци поведоха още в 10-ата минута, когато Любомир Тодоров стреля от около 25 метра, но вратарят Димитър Пантев изби в ъглов удар. След неговото изпълнение топката намери непокрития централен бранител на домакините Живко Господинов, който откри с прекрасен удар с глава в горния десен ъгъл на вратата на Академик. В следващите минути Спартак продължиха да владеят повече топката и да се опитват да отбележат второ попадение.

Свищовлии стигнаха до първия си корнер чак в 33-ата минута, след който обаче не се случи нищо интересно. Две минути по-късно централният нападател на Спартак Стефан Христов шутира от границата на пеналта, но право в ръцете на вратаря. Усилията на плевенчани за нов гол се увенчаха с успех в 39-ата минута, когато голмайсторът на домакините Христов направи безпомощен Пантев за втори път след хубав самостоятелен пробив - 2:0.

След почивката Академик вдигнаха малко оборотите и в 49-ата минута Добри Петров за малко да намали, след като остана сам срещу Антонов, но ударът му мина на метър до гредата. Шест по-късно гостите стигнаха до ново положение, когато резервата Мартин Методиев отправи силен шут в очертанията на вратата на Спартак, но Станислав Антонов внимаваше и спаси. В 62-ата минута футболистите на Академик поискаха дузпа за спъване на Кристиян Тафраджийски, но главният рефер Павел Мичев прецени, че няма такава, като даде и жълт картон на футболиста на гостите.

В тези минути плевенчани играеха по-често на контраатаки, като на няколко пъти застрашиха противниковата врата, но без успех. Така се стигна до 81-ата минута, когато авторът на първия гол за Спартак Живко Господинов фаулира на границата на пеналта Павлин Иванов и този път съдията отсъди най-тежкото наказание във футбола в полза на гостите, като показа и жълт картон за провинилия се плевенски защитник. Зад топката застана Иван Ганев, който стреля силно, но Антонов се хвърли и с котешки рефлекс спаси дузпата.

В последвалата атака за домакините Пламен Ангелов спря с ръка откъсващият се по десния фланг нападател на "синьо-белите" Преслав Антонов и реферът му показа втори жълт и респективно червен картон и го изпрати под душовете. Това окончателно сломи свищовските футболисти, които до края допуснаха и още един гол. В 90-ата минута, само две след като влезе в игра, отсъстващия доскоро поради травма халф на Спартак Венцислав Миленов, матира за трети път Пантев, като след негов удар, топката се отклони в крак на защитник на гостите и влезе в опразнения ъгъл за класическото 3:0.

Спартак: Станислав Антонов, Станислав Георгиев, Кристиян Григоров, Роберт Петров, Живко Господинов, Тихомир Тодоров, Любомир Тодоров (88 Венцислав Миленов), Антони Иванов, Стефан Христов (77 Преслав Антонов), Васил Шопов, Любомир Иванов (56 Христо Кирев).

{gallery}Spartak_Akademik{/gallery}


Добавено в: Събота, 02 Май 2015 17:48

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.