ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Без да се напъва Спартак разгроми Ботев (Луковит) с 4:0 (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon Без да се напъва Спартак разгроми Ботев (Луковит) с 4:0 (+СНИМКИ)

Новини
Спартак (Плевен) разгроми Ботев (Луковит) с 4:0 в среща от 17-ия кръг на Северозападната "В" група. Без да се напъват особено момчетата на Бойко Цветков взеха трите точки, като головете за плевенчани отбелязаха Васил Шопов и Любомир Иванов от фаул през първото полувреме, а през второто Стефан Христов и Петър Стоянов оформиха убедителния успех на домакините. Очакванията за здрав и завързан мач не се оправдаха, като чест прави на гостите, че не се прибраха в собствената половина, а през цялата среща играха отворено, което направи мача по-хубав и с повече положения. Още в 10-ата минута опитният халф на Спартак Васил Шопов получи хубав пас в наказателното поле на Ботев, отправи техничен минаващ удар и макар че стражът на гостите Васил Тодоров закачи топката, тя се търкулна в мрежата за 1:0. В 35-ата минута резултатът стана 2:0, след като капитанът на "синьо-белите" Любомир Иванов вкара по прекрасен начин своя специалитет - пряк свободен удар.

Спартаковци можеха да вкарат и още един гол, но в собствената си врата, след като при едно безобидно центриране защитникът Кристиян Григоров и вратарят на плевенчани Станислав Антонов не се разбраха и снажният бранител чукна кълбото с глава, но в крайна сметка топката излезе на метър в ъглов удар.

След почивката "синьо-белите" продължиха да доминират на терена, като владееха повече топката и организираха по-опасни атаки от своя съперник. В 50-ата минута при една от контраатаките на гостите Йоан Петков падна артистично за фаул, но главният съдия Никола Атанасов не остана безучастен и без забавяне му показа втори жълт и респективно червен картон и го изпрати преждевременно под душовете. Така отборът на Ботев остана с 10 човека, но дори и при численото си неравенство луковитските футболисти не се върнаха, а продължиха да търсят поне почетно попадение.

Тимът на Спартак пък заигра още по-офанзивно, като пропуски пред вратата на гостите направиха Стефан Христов на три пъти и Антони Иванов. Така се стигна до 84-ата минута, когато при поредното нападение на домакините влезлият като резерва Преслав Антонов шутира по диагонала, но Тодоров този път внимаваше и изби топката в корнер. Любомир Тодоров изпълни по перфектен начин ъгловия удар и топката кацна на главата на тарана Стефан Христов, който я насочи в мрежата за 3:0. Само две минути по-късно при идентично положение, след корнер, падна и четвъртия гол в мача, като този път с глава точен беше влезлият само 60 секунди по-рано централен бранител Петър Стоянов.

Така плевенският Спартак продължава да бъде уверен водач в класирането с актив от 46 точки, на шест пред Бдин, който в този кръг срази у дома Янтра с 5:0, и на седем пред Етър, който пък се справи без проблеми вкъщи със силния тим на Академик (Свищов) с 4:1. Следващият мач на плевенчани ще бъде на 10 април (петък) от 17.00 часа, когато спартаковци ще гостуват на Янтра в Габрово.

Спартак: Станислав Антонов, Станислав Георгиев, Живко Господинов, Калоян Тодоров, Кристиян Григоров (87 Петър Стоянов), Тихомир Тодоров, Любомир Иванов (75 Любомир Тодоров), Антони Иванов, Стефан Христов, Васил Шопов, Христо Кирев (53 Преслав Антонов).

{gallery}Spartak_Botev_Lukovit{/gallery}


Добавено в: Неделя, 05 Април 2015 19:36

Четвъртък,
 9 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.