ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Не допуснаха феновете на Спартак до вечния огън в Мавзолея!

PostHeaderIcon Не допуснаха феновете на Спартак до вечния огън в Мавзолея!

Новини

Не завършиха подобаващо честванията по случай 137-годишнината от Освобождението на Плевен. Феновете на Спартак, които организираха шествие по повод 10-ти декември, не бяха допуснати до вечния огън в Мавзолея, за да поднесат венец и да почетат паметта на загиналите за свободата на нашия град, съобщава ИнфоПлевен. В 18.30 часа привържениците на плевенския клуб се събраха пред Драматичния театър, за да се отправят по централната пешеходна зона в града до Мавзолея-параклис "Св. Георги Победоносец". Минути преди да тръгнат, пътят им беше пресечен от друго шествие - това на симпатизанти на "Атака". За да избегнат неприятни инциденти, феновете на Спартак забавиха тръгването си.

Към Мавзолея те тръгнаха с възгласи "България", "Свобода или смърт" и пеейки патриотични песни достигнаха площада. Начело на колоната група фенове носеха плакат с надпис "137 години свободен Плевен". Когато шествието на феновете навлезе на централния площад, охраняващите полицаи ги отклониха встрани, за да изчакат изтеглянето на шествието на "Атака". При разминаването между двете групи се чуха викове: "Защо не сме заедно", "България е една". Дори участници в различните шествия се здрависаха и поздравиха за празника. Така се размина без инциденти между двете групи.

Феновете на Спартак и присъединилите се към тях плевенчани бяха разочаровани, че докато изчакваха да се изтегли групата на "Атака", някой заключи вратите към Мавзолея. Момчетата се посуетиха и няколко от тях прескочиха оградата, за да поднесат венец пред вечния огън. После сведоха глави в едноминутно мълчание. Шествието им завърши със запалени димки пред Мавзолея и високо издигнат български флаг.


Добавено в: Сряда, 10 Декември 2014 23:18

Вторник,
 7 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.