ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Силен финал на полусезона в Северозападната "В" група за отборите от плевенски регион

PostHeaderIcon Силен финал на полусезона в Северозападната "В" група за отборите от плевенски регион

Новини
Три победи и две равенства записаха отборите от Плевенска област в последния есенен кръг от първенството на Северозападната "В" група. След като Спартак Плевен завърши полусезона с реми срещу Етър, както Плевенспорт вече ви информира, другите четири тима от нашия регион също се представиха повече от успешно. Най-силно приключи годината Партизан (Червен бряг), които постигнаха убедителна победа с 4:0 при гостуването си на ОФК Павликени. Играчите на старши треньора Илиян Здравков бяха по-активни през целия мач и заслужено се поздравиха с крайния успех. През първите 45 минути не беше отбелязан гол в нито една от двете врати, но гостите дадоха свидна жертва, като в последните секунди на полувремето Стефан Христов бе изведен зад бранителите на Павликени, но бе спънат от вратаря на домакините. Вместо дузпа и червен картон за провинилия се футболист, главният съдия даде знак играта да продължи. При сблъсъка голмайсторът на "партизаните" получи контузия, която наложи да бъде заменен от дошлия от Спартак Плевен нападател Станислав Краев.

В началото на втората част, друг бивш играч на Спартак, Цветан Петров откри резултата. След гола, играчите на Партизан заиграха със самочувствие и упражниха сериозен натиск върху разколебания съперник. Превесът им даде резултат и минути след първото попадение, Мариян Маринов вкара нов гол за гостите, покачвайки на 2:0. Третото попаднение за червенобрежани бе дело отново на Цветан Петров, който отбеляза с глава в 72-та минута, а с първия си гол с екипа на Партизан Станислав Краев оформи крайния резултат в мача - 4:0.

В Белене местния Гигант извоюва победа срещу един от стойностните отбори в групата Видима-Раковски. Домакините спечелиха с 2:1, като победния гол падна минута преди последния съдийски сигнал. Първото полувреме завърши без отбелязани голове - 0:0. След почивката Гигант поведе, но Видима-Раковски успя да изравни. Мачът вървеше към равенство, но в 89-та минута беленчани вкараха втори гол и спечелиха срещата - 2:1.

В аусайдерско дерби в Никопол домакините от Ситомир взеха класическа победа с 3:0 срещу последния Трявна, а в Левски местния едноименен отбор завърши реми - 1:1 срещу гостуващия Ботев (Козлодуй). Припомняме, че в предпоследния кръг Левски 2007 изненадващо победи във Видин тамошния Бдин, а сега постигна равенство срещу друг от добрите отбори в групата. До почивката на срещата в Левски двата отбора не си отбелязаха гол.

През втората част Ботев упражниха натиск, но до първи гол в мача стигнаха домакините, като в 55-та минута Младен Младенов откри резултата, след като се откъсна сам срещу вратаря на Козлодуй, преодоля го и вкара за 1:0. Пет минути по-късно Цветан Цветанов от Ботев изравни с шут от около 20 метра, като топката се заби под напречната греда. До края на мача футболистите на двата отбора не успяха да се изненадат и двубоят приключи наравно - 1:1.

Така равносметката след края на есенния полусезон в Северозападната "В" група за тимовете от Плевенско е сравнително добра. Нито един от петте отбора не е в зоната на изпадащите, като най-предна позиция заема Спартак Плевен, които са пети с актив от 31 точки и с все още доста добри шансове за промоция напролет. На три точки зад тях е съставът на Партизан (Червен бряг), които са шести. Гигант (Белене) са десети с 18 спечелени точки, Левски 2007 и Ситомир са съответно 11-ти и 12-ти с 14 и 13 точки.


Добавено в: Понеделник, 25 Ноември 2013 11:33

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.