ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Нелеп автогол и слабо съдийство не позволи на Спартак да вземе дербито с Етър (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon Нелеп автогол и слабо съдийство не позволи на Спартак да вземе дербито с Етър (+СНИМКИ)

Новини
Нелеп автогол и доста неадекватно и слабо съдийство не позволи на Спартак да спечели дербито от последния есенен кръг на Северозападната "В" група срещу Етър (Велико Търново). Днес момчетата на Бойко Цветков показаха много по-добра игра от своите съперници, особено през второто полувреме, и само липсата на шанс, както и някои доста спорни отсъждания на тримата съдии доведоха до край на серията от шест поредни победи на плевенчани. За цял мач гостите от старопрестолния град не създадоха нито едно чисто положение пред вратата на Спартак независимо, че първи откриха резултата. В 49-ата минута след силно изпълнение на странично хвърляне в полето на домакините последва нелепо неразбирателство между стража на "синьо-белите" Васил Тодоров и бранителя Милен Тодоров, като последния след опит да изчисти топката и след два рикошета си вкара нещастен автогол. Четири минути по-късно Тодоров се реваншира частично, като при една бърза атака по левия фланг защитникът на Спартак центрира остро и Любомир Тодоров с красив гол с глава върна равенството - 1:1.

До края на мача последваха непрестанни атаки на спартаклии, но няколко от тях бяха спирани с несъществуващи засади от страничния съдия, като най-фрапиращо беше положението в 84-ата минута, когато голмайсторът Любчо Тодоров изскочи зад гърба на защитниците на "виолетовите", остана сам срещу Венцислав Димитров, но незнайно защо флагът на страничния съдия и то с доста голямо закъснение спря най-вероятно победно попадение на Спартак. Централният рефер Павел Мичев от Севлиево през цялата среща непрестанно накъсваше играта с отсъждане на странни нарушения, като също така спести и поне 2-3 картона за гостуващия тим.

Играта през първото полувреме не блестеше с нищо, като до 15-ата минута двата отбора успяха да отправят само един слаб удар в очертанията на противниковите врати. Така се стигна до 17-ата минута, когато плевенчани се добраха до първото си по-сериозно положение в мача. Любомир Тодоров получи хубав пас отляво на атаката, напредна, стреля, но кълбото летейки към мрежата беше спряно в последния момент от бранител на "болярите". Топката се върна в плевенския нападател, който отново шутира, но стражът на Етър Венцислав Димитров парира.

В 28-ата минута домакините изпуснаха нов гол. Любчо Тодоров изпълни фаул отляво, центрира меко към малкия пенал, където намери напълно сам централния защитник на Спартак Мариян Симеонов, който вместо да мушне топката с глава в мрежата я прати на метър встрани. В оставащите минути до края на първата част не се случи нищо интересно и двата тима се оттеглиха на почивка при нулево реми.

Вторите 45 минути започнаха вихрено, като "синьо-белите" започнаха да притискат своите гости в тяхната половина. Вместо, обаче да падне гол във вратата на Етър, то топката навести мрежата на Спартак. Четири минути след подновяване на играта етърци стигнаха до изпълнение на тъч в полето на плевенчани. Мартин Николов направи английско хвърляне, като кълбото бе отправено на метър пред голлинията на домакините. Там вратаря Васил Тодоров се протегна, за да хване топката, но незнайно защо левият защитник Милен Тодоров протегна крак и в опита си да изчисти набута коженото кълбо във вратата на своя тим.

В този момент дошлите около 1 000 зрители се смълчаха и очакваха трудно връщане в мача за Спартак. Футболистите на плевенския тим, обаче не паднаха духом и веднага, след като изпълниха центъра се впуснаха във вихрени атаки. Само четири минути след гола за Етър, главният виновник Милен Тодоров се впусна със светкавична бързина по левия фланг, центрира остро в полето на Етър, където с плонж и удар с глава щатния голмайстор на Спартак Любомир Тодоров вкара много красиво попадение за 1:1. В тези минути гостите от Велико Търново не показаха почти нищо стойностно, като гледаха основно да рушат играта с непрестанни фаулове и лежане по терена.

Спартак продължи да търси победата, като в 72-ата минута капитанът Тихомир Тодоров нацели страничния стълб с удар от 25 метра след изпълнение на ъглов удар от Йоан Петков. Ако топката беше влязла, обаче гол нямаше да бъде зачетен, тъй като страничния съдия за пореден път размаха флага си за засада. Още два-три пъти неговия байрак спираше голови атаки на Спартак, а централния рефер Павел Мичев пък непрестанно изнервяше футболисти и публика с отсъжданията си.

Така равенството в днешния двубой остави Спартак на петото място преди зимната пауза с актив от 31 точки, като плевенчани все още изостават само с пет пункта зад есенния шампион Локомотив (Горна Оряховица), които са с 36. В този кръг в друго дерби в Луковит местния Ботев надделя над Локомотив (Мездра) с 1:0 и излезе на трето място, на точка зад мездренци и на толкова пред четвъртия Етър. Независимо от моментното класиране плевенския Спартак все още има сериозни шансове за промоция, като се има предвид, че "синьо-белите" посрещат през пролетта в Плевен първите три тима във временното класиране.

Съставът на Спартак: Васил Тодоров, Милен Тодоров, Мариян Симеонов, Лъчезар Кънчев, Атанас Атанасов, Теодор Михайлов, Ивайло Дангуров (54 - Даниел Цветков), Тихомир Тодоров, Любомир Тодоров, Йоан Петков, Венцислав Миленов.



Добавено в: Неделя, 24 Ноември 2013 17:33

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.