ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак обърна Бдин и гледа смело към върха (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon Спартак обърна Бдин и гледа смело към върха (+СНИМКИ)

Новини
Футболистите на Спартак Плевен продължиха победния си ход, като днес се справиха с гостуващия Бдин с 2:1. Момчетата на Бойко Цветков трябваше да догонват своите съперници в резултата, като с настъпателна и атакуваща игра през второто полувреме постигнаха пълен обрат и пета поредна победа. Днешният двубой беше от 13-ия кръг на Северозападната "В" група, като през първите 45 минути двата отбора имаха поделено надмощие, като гостите от Видин първи успяха да открият, като в 38-ата минута главният съдия отсъди дузпа в тяхна полза. Изпълнителят Даниел Михалов първо стреля, Васил Тодоров спаси, но при добавката футболистът на Бдин не сгреши за 0:1. Две минути по-късно "синьо-белите" направиха перфектна контраатака, като Венцислав Миленов получи хубав прехвърлящ пас зад гърба на бранителите на гостите и останал сам срещу Георгиев го матира с перфектен минаващ удар за 1:1. През втората част гостите незнайно защо свалиха гарда, което позволи на спартаклии да вземат инициативата, като атаките към вратата на Бдин следваха една след друга. След като на няколко пъти плевенчани пропуснаха да излязат напред в резултата дойде 70-ата минута, когато след изпълнен фаул от Милен Тодоров в половината на видинчани защитник на гостите не успя да изчисти хубаво топката с глава, кълбото попадна в Йоан Петков, който със страхотен завършващ шут препарира стража на Бдин за победното 2:1 за Спартак.

Като цяло днешния мач не беше от най-добро качество, като най-вероятно важността на срещата за двата отбора оказа негативно влияние върху играта. Двата тима започнаха вяло, като действията на футболистите беше основно в средата на терена. През тази първа част гостите от Видин на моменти показваха зъби, като атаките им не бяха толкова безопасни. Предвид липсата на капитана на Спартак Тихомир Тодоров, неговия брат и голмайстор на тима Любомир беше преквалифициран като полузащитник. Това намали нападателната сила на "синьо-белите" и те стигаха трудно до вратата на Валентин Георгиев.

Така се стигна до 38-ата минута, когато защитник на Спартак повали в пеналта нападател на Бдин и главният съдия Венцислав Кузнички отсъди 11-метров наказателен удар за видинчани. С изпълнението се нае Даниел Михалов, който отправи мощен удар в десния ъгъл на Васил Тодоров, стражът на плевенчани се хвърли и спаси, но топката се върна към Михалов, който при добавката изведе своя отбор напред - 0:1. След изпълнението на центъра играчите на Бдин пропуснаха да решат мача, като техен футболист се откъсна по лявото крило, но ударът му след рикошет мина на сантиметри покрай гредата на вратата на Спартак и топката излезе в корнер.

След ъгловия удар домакините използваха момента, че по-голяма част от гостуващия тим е в тяхната половина и направиха чудесна контраатака, като след хубав далечен пас беше намерен Венцислав Миленов зад отбраната на Бдин. Нападателят пое елегантно топката и с плътен шут покрай Георгиев изравни - 1:1. До края на полувремето гостите създадоха още едно положение за гол. При едно голямо меле пред вратата на Тодоров плевенските бранители със самопожервователни намеси се справиха с положението и оставиха мрежата си суха. Тук от щаба на гостите имаше претенции за игра с ръка на защитник на Спартак, но главния рефер не отсъди за втори път дузпа в полза на Бдин.

След почивката "синьо-белите" излязоха преобразени на терена, като започнаха непрестанни атаки към вратата на Бдин. Гостуващият тим, като че ли беше решил да пази равенството, като се прибра в собствената половина, което беше в техен минус и до голяма степен предреши изхода на двубоя. В тези минути много добра и раздвижена игра показа младия халф на Спартак Йоан Петков. Той не спря да вършее в полето на видинчани, като в 53-ата минута напредна отдясно, влезе в наказателното поле и подаде хубав пас, но удара с глава на Милен Тодоров мина малко над горната греда. Последваха още няколко добри положения за "синьо-белите" но или ударите има бяха неточни, или Георгиев беше на мястото си.

В 70-ата минута, обаче стражът на гостите беше надигран, като след пряк свободен удар в полето на Бдин последва центриране от Милен Тодоров, като след недобро изчистване кълбото попадна в свободния в наказателното поле Йоан Петков, който с точен удар в долния десен ъгъл изведе Спартак напред - 2:1. До края спартаковци можеха и да направят победата си още по-убедителна, но шут на Любомир Тодоров, който пробва да прехвърли излезлия напред вратар на Бдин, за малко не попадна в целта.

След този успех Спартак Плевен все още заема петата позиция в класирането с актив от 27 точки, на четири зад водачите Ботев (Луковит), които в този кръг спечелиха своето домакинство срещу едноименния тим от Козлодуй с 2:1. Другите основни претенденти за върха също постигнаха победи днес, а мача между Ситомир (Никопол) и Локомотив (Мездра) не се проведе поради гъста мъгла и беше отложен. В следващия 14-ти кръг на Спартак предстои трудно гостуване на Ботев (Козлодуй), като срещата по програма трябва да се проведе на 17 ноември (неделя) от 14.00 часа.

Спартак излезе срещу Бдин в следния състав: Васил Тодоров, Милен Тодоров, Мариян Симеонов, Васил Бънов, Атанас Атанасов, Теодор Михайлов, Даниел Цветков (74 - Ивайло Дангуров), Светлин Златарев (73 - Светослав Кръстев), Любомир Тодоров, Йоан Петков (86 - Ахмед Карабакъров), Венцислав Миленов.



Добавено в: Неделя, 10 Ноември 2013 17:28

Петък,
 3 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.