ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак с нова трудна победа срещу слабак

PostHeaderIcon Спартак с нова трудна победа срещу слабак

Новини
Футболистите на Спартак Плевен продължават с неубедителните си изяви в първенството на Северозападната "В" група. Днес плевенчани постигнаха втора поредна победа в шампионата, като и сега момчетата на Бойко Цветков стигнаха доста трудно до успеха и то срещу един от най-слабо представящите се тимове досега Левски 2007. "Синьо-белите" надделяха с 3:2, като независимо, че водеха на почивката с 3:0 позволиха на гостите от град Левски през второто полувреме да направят почти пълен обрат в мача. Припомняме, че в миналия кръг Спартак едва победи на чужд терен последния Трявна с 1:0 с гол в последната минута, а днес без малко да допусне равенство срещу предпоследния отбор в групата, спечелил досега само една точка в своя актив.

Началото на срещата не предвещаваше инфарктния й край. Първо бранителят Милен Тодоров откри в 21-ата минута след успешно изпълнен пряк свободен удар. В 39-ата мин. Йоан Петков покачи на 2:0 след хубав удар, а минута преди съдийския сигнал за край на първите 45 минути щатния голмайстор Любомир Тодоров отбеляза от дузпа, отсъдена за спъване на Мариян Симеонов, като направи резултата класически - 3:0.

След таймаута футболистите на Спартак решиха, че мачът е свършил и дадоха инициативата на гостите от Левски 2007. Така в последните десетина минути на срещата левчани можеха не само да намалят, но и да си тръгнат с изненадваща точка. В 79-ата минута Любомир Борисов намали на 3:1 с глава след ъглов удар, а малко по-късно бившият играч на Спартак Цветомир Петков - Куки от пряк свободен удар направи 3:2. Двете попадения на Левски дойдоха и не без помощта на стража на Спартак Васил Тодоров, който не се намеси по най-добрия начин. До края на двубоя гостуващия отбор не съумя да направи пълен обрат и "синьо-белите" се поздравиха с четвъртата си победа от началото на първенството.

Днешният мач ще се запомни и с много слабата посещаемост, като на трибуните на стадион "Плевен" имаше не повече от стотина зрители, като освен сравнителното неубедителното представяне на плевенските футболисти, друга от причините за малката посещаемост явно беше и срещата за бронзовите медали на българските волейболисти срещу Сърбия, която беше с начален час 16.00.

В следващия осми кръг на ОФК Спартак им предстои много трудно гостуване в Горна Оряховица на местния Локомотив, които са един от основните претенденти за промоция в "Б" група. В днешния седми кръг горнооряховци спечелиха дерби мача с Ботев в Луковит с 3:1 и с 14 точки заемат петото място във временното класиране. Плевенският Спартак е осми с 12 точки и голова разлика 12:8. Двубоят в Горна Оряховица ще се играе на 6 октомври (неделя) от 16.00 часа.

Спартак излезе със следния състав: Васил Тодоров, Васил Бънов (67 - Лъчезар Кънчев), Атанас Атанасов, Мариян Симеонов, Милен Тодоров, Йоан Петков (76 - Светослав Кръстев), Тихомир Тодоров, Теодор Михайлов, Венцислав Миленов (57 - Ивайло Дангуров), Даниел Цветков, Любомир Тодоров.

Вижте и класирането след мачовете от седмия кръг тук...


Добавено в: Неделя, 29 Септември 2013 20:31

Сряда,
 15 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.