ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Сторгозия със заявка в БФС за участие в Северозападната "В" група през следващия сезон

PostHeaderIcon Сторгозия със заявка в БФС за участие в Северозападната "В" група през следващия сезон

Новини
Отборът на Сторгозия (Плевен) е подал заявка в Зоналния съвет на БФС във Велико Търново за участие през следващия сезон в Северозападната "В" аматьорска футболна група, според информация на БТА. Припомняме, че "зелените" най-вероятно ще завършат на второ място в "А" Областна група, след тима на Мизия, но клубът от Кнежа няма да изяви желание за участие в третата българска дивизия. Това ще бъде използвано от Сторгозия, които ще се опитат да получат лиценз и право на участие във "В" група. Освен плевенчани още два клуба са подали заявки за участие на Северозапад, а именно Ком (Берковица) и Ботев (Луковит). Документите на трите отбора, както и стадионите, с които разполагат, ще бъдат инспектирани и ако два от тези отбори имат необходимото ниво, могат да влязат в Северозападната трета лига.

През изминалото първенство в Северозападната "В" група участваха 12 отбора, а лидерът - Локомотив 1929 (Мездра) беше изваден по нареждане на ФИФА заради неизплатени задължения на чужденци от периода на клуба в "А" група. Този клуб ще се смята и за изпаднал. През сезон 2013/2014 години обаче ще има най-малко 16 клуба. Днес ще бъде определен и победителят в групата и участник в "Б" група догодина, а възможностите са Академик (Свищов) или Ботев (Козлодуй).

Новите членове са изпадналият от втора дивизия Видима-Раковски (Севлиево), новият клуб Етър (Велико Търново), влизащ с лиценза на Ботев (Дебелец), и представителите на регионалните групи ФК Павликени, Бдин (Видин), Янтра (Габрово), Локомотив 1912 (Мездра). Като се има предвид и кандидатурите на Сторгозия, Ком и луковитският Ботев, групата може да нарасне до 18 отбора. Окончателният състав обаче ще бъде определен на ново заседание на Зоналния съвет в началото на юни.


Добавено в: Неделя, 02 Юни 2013 18:27

Неделя,
 5 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.