Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевенчанката Невяна Владинова спечели квота за Рио и влезе в Топ 10 в света

PostHeaderIcon Плевенчанката Невяна Владинова спечели квота за Рио и влезе в Топ 10 в света

Новини - Други спортове
Плевенчанката Невяна Владинова се представи отлично на Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Щутгарт (Германия). Новата българска надежда в този спорт влезе в Топ 10 на шампионата, като по този начин грабна квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина. Невяна направи истински подвиг с блестящо изиграни четири съчетания и се класира на първо място в поток "Б" на финала в многобоя, като получи на обръч 17.333 т., топка - 17.633 т., бухалки - 17.516 т. и лента - 17.633 т. и със сбор от 70.115 т. се нареди на десето място в крайното класиране, което е огромен скок за нея, информират от Българската федерация по художествена гимнастика. Миналата година Неви не можа да попадне в топ 24, а сега е вече в Топ 10 на елита на света в художествената гимнастика.

Другата наша представителка Мария Матева остана 24-та след като допусна грешки с уредите и не можа да покаже истинските си възможности. За трети път абсолютна световна шампионка стана Яна Кудрявцева от Русия със сбор от 75.632 т., втора е сънародничката й Маргарита Мамун, която събра 74.766 т., a бронзовият медал в многобоя заслужи Мелитина Станюта от Беларус със сбор от 72.132 т.

След края на своето великолепно участие в първенството Невяна Владинова сподели: "Много съм доволна от изминалото световно първенство! Естествено като състезание от толкова голям ранг имаше известно напрежение, но целият български щаб направи всичко по силите си да останем спокойни и мисля, че се представихме достойно. Радвам се, че точно днес, в решаващият ден, се чувствах най-спокойна и уверена. Искам да благодаря на всички, които винаги са зад нас и ни подкрепят в залата и пред телевизорите. Щастлива съм, че спечелих квота за Рио и от тук нататък продължавам да тренирам с още повече хъс и желание. А сега, през следващите 2 дни ще бъдем в залата, за да подкрепяме ансамбъла с цялата си положителна енергия."

Невяна Владинова е родена в Плевен, като започва да тренира художествена гимнастика на 6 години в родния си град. На 11-годишна възраст се мести да живее в София, където вече се подготвя в столичния клуб "Левски". Участвала е и има медали от редица републикански и международни турнири.


Добавено в: Събота, 12 Септември 2015 07:52

Петък,
 3 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.