Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ (СНИМКИ) Над 60 елитни коне се състезаваха по повод 30 години конни надбягвания в Горни Дъбник

PostHeaderIcon (СНИМКИ) Над 60 елитни коне се състезаваха по повод 30 години конни надбягвания в Горни Дъбник

Новини - Други спортове
Любителите на конния спорт от региона станаха свидетели на истински празник, в който се превърна поредният кръг от републиканското първенство провел се на 18 април в плевенското село Горни Дъбник. Повече от 60 коне от цялата страна пристигнаха на затворената писта край селото, която според редица специалисти е една от най-добрите в страната. Състезанието беше организирано от клуб по конен спорт "Лавров" и кметството в Горни Дъбник. Тази година надпреварата, която се провежда за четвърти път, беше свързана и с 30-годишния юбилей от организирането на конни надбягвания в Горни Дъбник. Елитните английски коне стартираха в четири гари. На 1 000-метровата дистанция за 2-годишни коне победи Алатрон с жокей Любчо Златев и собственик Юлиян Василев.

В надбягването на 1 400 метра за коне на възраст над 3 години спечели Бентли с ездач Ниязи Караш и собственик Николай Вълев. Същият тим взе първото място и в надпреварата на 2 000 метра. В най-престижната гонка "България 1000 Гинес" - 1 600 метра за 3-годишни кобили, бяха връчени четири приза с общ награден фонд от 2 000 лева. Голямата награда "Река Вит" спечели кобилата Лисия с жокей Нурай Хамил и собственик Левент Незиров. По традиция в Горни Дъбник се проведоха и две гонки с двуколки, като конете, които взеха участие са на 4 и повече години и бяха от смесена рисиста порода.

Отличията на призьорите бяха връчени от областния управител Ралица Добрева, депутатът Владислав Николов, кметът на община Долни Дъбник Борислав Станимиров, както и от кмета на Горни Дъбник - Тодор Йорданов. Победителите получиха, освен парични награди, и уникални дърворезби, изработени от местен майстор.

{gallery}Gorni-Dabnik_konni-sastezania{/gallery}

Добавено в: Неделя, 19 Април 2015 11:15

Неделя,
 19 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.