Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ "Найтингейл" на крачка от Топ 10 на Държавното отборно първенство по спортен бридж

PostHeaderIcon "Найтингейл" на крачка от Топ 10 на Държавното отборно първенство по спортен бридж

Новини - Други спортове
Плевенският тим по спортен бридж "Найтингейл" остана много близо от влизане в Топ 10 на завършилото Държавно отборно първенство, информира "Посредник". Плевенските бриджори в състав Слави Алексиев, Румен Маринчев, Златозар Сариев и Юри Николов финишираха на 11-то място в "А" група на финалите, които се проведоха между 6 и 9 февруари в "Новотел Пловдив". В шампионата взеха участие 65 отбора, които в рамките на 3 месеца изиграха 6 квалификационни турнира в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Шумен и Видин. Първите 2 отбора от всеки турнир се класираха за финалната надпревара в „А" група. Сред 12-те отбора финалисти бе и тимът на плевенския „Найтингейл".

Отборите играха по системата „всеки срещу всеки", като мачовете бяха от по 20 дона. Плевенският отбор започна добре, като в първия кръг победи сочения за фаворит тим „К-1" (София), а до петия кръг отборът заемаше 5-то място. След това обаче „Найтингейл" изостана и в крайна сметка постигайки 3 победи и 8 загуби се класира на 11-то място.

Въпреки задното класиране, самото присъствие в „А" група е безспорен успех за плевенския бридж и утвърждава града ни като един от водещите центрове на този спорт в България. Непосредствено преди финалите в „А" група бе проведено и отчетно-изборно събрание на плевенския бридж клуб. Бе избрано ново ръководство, като за председател бе преизбран Слави Алексиев.

Първата задача на новото ръководство бе за молба пред Община Плевен за предоставяне по съответния ред на помещение за дейността на дружеството, а на 15 февруари клубът ще проведе бридж турнир с участието на бриджори от Плевенска област.

Източник: posredniknews.com

Добавено в: Понеделник, 10 Февруари 2014 13:56

Сряда,
 1 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.