Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Добра новина: Плевен ще има модерна спортна зала с 3 000 места

PostHeaderIcon Добра новина: Плевен ще има модерна спортна зала с 3 000 места

Новини - Други спортове
Много добра новина за нашия град дойде от пресцентъра на Община Плевен. В близкото бъдеще Плевен най-после ще се сдобие с модерна спортна зала. Проектът за изграждане на многофункционалното спортно съоръжение в града ще бъде финансиран със средства от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, стана ясно след заседанието на Министерския съвет в сряда. Община Плевен кандидатства с общо 4 проекта: за реновиране и модернизация на стадион „Плевен“, за изграждане на многофункционална спортна зала, за открит спортен комплекс и проект за рехабилитация на пътен участък Гривица - Згалево.

За изграждането на многофункционалната спортна зала Министерският съвет отпуска 2 млн. лв., с които ще бъде изпълнена първата фаза на проекта, включваща работно проектиране и стартиране на първи етап на строителните дейности. Стойността на целия проект е 12 809 284 лева.

Предвижда се залата да бъде построена на площ от 4 426 кв. метра, а разгърнатата й застроена площ да е 6 458 кв. метра. Спортната зала ще разполага с 3 060 седящи места, както и 12 места за хора с физически затруднения в придвижването. Като единствена многофункционалната зала с развития капацитет и условия ще осигури възможност за достъп до професионални спортни, културни и други прояви и ще разполага с оборудване за минимум 4 вида колективен спорт.

Обектът се допълва и с изграждането на паркинг с над 329 паркоместа.


Добавено в: Четвъртък, 06 Февруари 2014 15:44

Сряда,
 1 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.