Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевен вече има спортна зала с национално значение

PostHeaderIcon Плевен вече има спортна зала с национално значение

Новини - Други спортове
Град Плевен вече притежава спортна зала по скокове на батут, която ще бъде с национално значение. Малката зала в спортен комплекс "Балканстрой" вече е база за подготовка на националните гарнитури по скокове на батут. Днес, точно в 13.00 часа, новото спортно съоръжение беше официално открито. Лентата на новата придобивка беше прерязана на тържествена церемония от президента на Българската федерация по скокове на батут - Стоян Димитров, директора на Дирекция “Елитен спорт” в Министерството на младежта и спорта - Виолета Нинова и кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков. Община Плевен и Спортен клуб по скокове на батут Спартак (Плевен) са подписали договор за отдаване под наем на залата на клуба за 10 години. От Спартак са дали дума през уреченото време да инвестират 100 000 лева. Обещанието вече е изпълнено на половина.

До момента е извършен основен ремонт на помещението за около 50 000 лева. От клуба смятат до края на тази година да изградят съблекални за около 30-40 000 лева. Националите, които ще се подготвят в новата база ще разполагат с всичко необходимо. Федерацията вече е осигурила два абсолютно нови батута. Закупени са и камери, предстои и осигуряването на компютърна система. Ще бъде монтирана и видеостена. Всичко това ще даде възможност на състезатели и треньори да проследяват на живо изпълненията по време на тренировките.

Ремонтът и обзавеждането се плащат от Българската федерация по батут. В залата вече се провеждат и тренировки. Двойката по "синхрон" на България при мъжете Антоан Ван (Плевен) - Георги Илиев (Ямбол) ще се подготвят за Европейското първенство за мъже в Португалия в обновената зала до 6 февруари.

"Един батут струва 12 000 евро, а специалните постелки - 23 000 евро. Планираме Центърът да достигне световно равнище. Имаме уговорка да закупим 3 специални камери, които ще бъдат монтирани на нивото на всеки батут. Те ще заснемат целите комбинации", каза за вестник "Посредник" президентът на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров.


Добавено в: Петък, 31 Януари 2014 15:44

Сряда,
 1 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.