Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевен може да има нов спортен комплекс на стойност 1.5 млн. лева

PostHeaderIcon Плевен може да има нов спортен комплекс на стойност 1.5 млн. лева

Новини - Други спортове
Плевен има готов проект за спортен комплекс с футболно игрище и летоатлетическа писта на стойност 1.5 милиона лева. Това съобщи кметът проф. Димитър Стойков, пише sportal.bg. Идеята е игрището да се използва за детските и младежки футболни отбори, които вече са 16 на брой, а пистата - за подготовка на атлетите като замени досегашната на стадион "Плевен", която е амортизирана. Това ще улесни преустройството на стадиона, като източните трибуни ще се изградят по близо до футболния терен, поясни Стойков. Министерството на младежка и спорта предстои да осигури средства за обновяване на покритата лекоатлетическа писта и на спортното училище, припомни кметът. Площадката на изоставената от години колописта също дава възможности за преустройство и създаване на многофункционална спортна база, добави той.

В общината се обсъждат идеи за разкриване на хиподрум, като те биха могли да се реализират чрез публично-частно партньорство. Частна фирма проявявала интерес към това начинание. Общо за спортните обекти в Плевен, които ще бъдат реализирани в следващите години, ще се търсят над 20 милиона лева инвестиции от държавата и от други източници, каза кметът.

Наскоро бе завършено строителството на нов спортен комплекс в града, започнато при предишния кмет Найден Зеленогорски и приключено от екипа на проф. Стойков - покрит плувен комплекс в центъра до училище "Иван Вазов", с много екстри за спорт и фитнес. Скоро той ще бъде отдаден чрез търг под наем при първоначална цена 2 200 лв. месечно.

Източник: sportal.bg


Добавено в: Сряда, 18 Декември 2013 17:33

Сряда,
 1 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.