Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевенското Спортно училище отпразнува 45-годишнината от своето създаване

PostHeaderIcon Плевенското Спортно училище отпразнува 45-годишнината от своето създаване

Новини - Други спортове
Плевенското Спортно училище "Георги Бенковски" отпразнува с тържествен концерт в драматично-куклен театър "Иван Радоев" 45-годишнината от своето създаване, пише plevenzapleven.bg. Да уважат празника дойдоха Мария Стефанова - директор на дирекция в Министерството на младежта и спорта, зам.-областният управител Енгин Кючуков, зам.-кметът на Община Плевен Стефан Петков, историкът проф. Андрей Пантев, началникът на РИО - Плевен Албена Тотева, настоящи и бивши представители на спортни клубове, както и директори и помощник-директори на спортни училища в страната. За мен, като директор на първото спортно училище в България, е чест и гордост да ви приветствам с „Добре дошли!” на нашия славен 45-годишен юбилей, обърна се към многобройните гости в залата на театъра директорът на Спортното, Петър Георгиев.

Той отбеляза, че това е един щастлив повод да бъде отдадено заслуженото признание и благодарност на безспорните постижения на елитните спортисти, възпитаници на училището, завоювали 31 европейски и 29 световни титли. А върхът на спортните резултати са олимпийските титли на Тереза Маринова - лека атлетика и Гълъбин Боевски - вдигане на тежести, подчерта Георгиев.

Директорът посочи, че сега е времето да бъде изказана признателност и благодарност към всички учители, треньори и спортни деятели, отдали се на нелеката мисия да изграждат не само шампиони, но и да формират бодри личности и достойни граждани на България. Следвайки вашия възрожденски дух и плам за знания и победи, ви уверяваме, че ще продължим започнатото от вас свято дело, апостоли на първото в България Спортно училище "Георги Бенковски" - Плевен, сподели Петър Георгиев.

Директорът изтъкна, че само с вярата в своя упорит труд, спортсменски дух и воля за победа ще бъдат записани нови славни страници в историята на родния спорт. След официалната част „виновниците” за празника поднесоха на своите гости пъстра програма с музикални и танцови изпълнения, както и с демонстрации на различни видове спорт.

Източник: plevenzapleven.bg

Добавено в: Четвъртък, 28 Ноември 2013 15:39

Вторник,
 21 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.