Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Паоло Милков от БК Изобор стана вицешампион

PostHeaderIcon Паоло Милков от БК Изобор стана вицешампион

Новини - Бойни спортове

Паоло Милков от плевенският борцов клуб Изобор се завърна със сребърен медал от държавното лично първенство за деца в класическия стил. Домакин на надпреварата бе Горна Оряховица.

„Паоло направи три победи, две от които с туш в категорията до 32 кг. На финала започна добре и дори водеше след първата част, но после позволи на съперника му да го надвие“, уточни треньорът му Момчил Сирашки. Той заведе в „железничарския“ град още двама дебютанти – Кристиян Йоцов (30 кг) и Ивайло Юсеинов (42 кг). Те се класираха на девето място в категориите си.

В шампионата участваха и борците от Класик (Белене). От тях най-добре се представи дебютантът Петър Андреев от Белене. При 66-килограмовите се класира осми след победа и загуба. Съотборникът му Станислав Пироев (38 кг) завърши с позиция по-назад.

Общо 178 борци от цялата страна излязоха на тепиха в Горна Оряховица. До него обаче не бяха допуснати 56 деца, а други въобще не се явиха на шампионата. Причината – липса на международен паспорт.

„Някои хора ни казаха за това решение, но на документ нито един клуб не го е получил. Всички клубове вече сме платили в БФБ в началото на годината за да картотекират състезателите ни. Процедурата изискваше за децата да представяме Акта за раждане със снимка и печат от Общината по местоживеене. Неприятното е, че нововъведението бе съобщено едва ли не в последния момент, а знаете, че за издаването на задграничен паспорт са необходими 30 дни. Нямаше как да стане и за това не допуснаха до участие състезатели от почти всички родни клубове, сред които и от нашия – недопуснати трима борци“, коментира Момчил Сирашки.

Още медали можеха да спечелят състезателите от Плевенският регион, но въпросното решение на Българската федерация по борба осуети това.

Сред най-ощетените е БК Класик (Белене). Ерик Парашкевов (кат. 32 кг) бе фаворит за титлата. Георги Звездев (кат. 30 кг) пък бе потенциален медалист.


Добавено в: Понеделник, 21 Март 2016 11:12

Неделя,
 19 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.