Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Сребро и бронз за младите плевенски боксьори от Държавното за юноши в Пазарджик

PostHeaderIcon Сребро и бронз за младите плевенски боксьори от Държавното за юноши в Пазарджик

Новини - Бойни спортове
Две отличия спечелиха плевенските боксьори на Държавното първенство за юноши младша възраст - 2 кръг, което се състоя от 24 до 28 март в зала "Васил Левски" в град Пазарджик. Сребърен медал извоюва Красимир Александров от Спартак (Плевен) в категория до 66 кг, а с бронз се окичи неговият съотборник Ивайло Иванов в категория до 44 кг. Пети пък в своята категория до 60 кг завърши Наско Николов. В шампионата взеха участие 250 боксьори от 52 клуба. БК Спартак (Плевен) беше представен от 7 състезатели, а от другия плевенския тим - "Мизия 80" на ринга се качиха двама боксьора. Възпитаникът на СУ "Георги Бенковски" Красимир Александров стигна до среброто в категорията си след два последователни успеха - над Демир Недялков от Добруджа (Добрич) с 2:1 съдийски гласа в четвъртфиналите и в полуфиналите над Александър Божилов от Славия с технически нокаут в първия рунд. Във финалната битка Александров отстъпи от Стоян Илчев от Победа (Бургас) с технически нокаут във втория рунд.

Бронзовият медалист Ивайло Иванов се справи в четвъртфиналите с Антонио Иванов от БК "Севдалин Василев" от Хасково, като го победи по точки с 3:0. В полуфиналите нашето момче загуби с 0:3 от сливналията Михаил Михайлов и се окичи с бронза. Шампион в неговата категория до 44 кг стана Радослав Кабаджов от Тракиец (Пазарджик), който на финала спечели срещу Михайлов с нокаут във втория рунд.

Малко не достигна на Наско Николов от Спартак (Плевен) да стигне до медалите. Той спечели две победи в една от категориите с най-много боксьори - до 60 кг, но в четвътфиналите отстъпи от Марио Велков от Македония (Благоевград) с 0:3 съдийски гласа. Преди този двубой Николов се пребори последователно с Мухамед Хасанов от БК Омуртаг с 3:0 и над Дейвид Спасов от софийския Сторм със същия резултат.

В категория до 57 кг състезателят на Спартак (Плевен) Явор Мойнов победи в първия кръг на елиминациите Магърдич Хандамян от БК Юнайтед спортс (Пловдив) по точки с 3:0, но във втория кръг беше отстранен от бургазлията Иван Атанасов с технически нокаут във втория рунд. В тази категория на ринга излязоха и двамата представители на БК Мизия 80 (Плевен) - Цветан Ценов и Петко Петков. Те загубиха още първите си срещи, съответно Ценов от Максим Раду от Победа (Бургас) с нокаут във втория рунд и Петков от Даниел Хубенов от БК Габрово 91 с 0:3 съдийски гласа.

Двама плевенски боксьори се качиха на ринга в категория до 48 кг. Милен Миленов отстъпи в първия кръг на Танер Исмаилов от Омуртаг по точки с 1:2, а със същия резултат загуби и вторият възпитаник на Спартак (Плевен) Ивайло Иванов, от Янко Емилов. В най-тежката категория над 80 кг плевенчанинът Персиян Божинов почиваше в първия кръг, но във втория загуби първия си мач от перничанина Илиян Симеонов с 1:2 съдийски гласа.

В класирането по медали боксов клуб Спартак (Плевен) се нареди на 12-то място с два медала, заедно с БК Арда (Кърджали). На първо място по отличия завърши БК Сторм (София) с 3 златни медала, следван от Победа (Бургас) с 2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови и домакините от БК Тракиец - с 2 златни и 1 бронзов медал.


Добавено в: Неделя, 29 Март 2015 11:13

Неделя,
 19 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.