Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Бургазлия отне титлата на Детелин Далаклиев

PostHeaderIcon Бургазлия отне титлата на Детелин Далаклиев

Новини - Бойни спортове
Бургаският боксьор Елиан Димитров спря устрема на плевенчанина Детелин Далаклиев към поредната му национална титла. Днес във финалната битка за златото в категория до 60 кг от 2-ия кръг на Държавното-лично отборно първенство в Пазарджик, световният шампион от Милано'2009 и състезател на БК "Мизия 80" (Плевен) отстъпи по точки с 1:2 съдийски гласа от боксьора на БК "Победа". Един от реферите край ринга даде победата на Далаклиев с резултат 29:28, но другите двама присъдиха успеха на Димитров със същото точково изражение - 28:29. Днешният финал беше повторение на борбата за златния медал от ноември, когато в 1-ия кръг на националния шампионат в Добрич, Далаклиев и Димитров също преплетоха ръкавици, но тогава отново с 2:1 победата и титлата грабна изтъкнатият плевенчанин.

На първенството в Пазарджик, което събра 100 боксьори от 36 клуба, Далаклиев стигна до финала след три убедителни победи с по 3:0. Първо той се справи с Виктор Шалафов от "Академик" (София), след което на четвъртфиналите преодоля и Константин Раду от бургаският клуб "Победа". В полуфиналите плевенският боксьор спечели и срещу Стефан Куцаров от НСА, което му осигури сребърния медал.

Припомняме, че в Пазарджик БК "Мизия 80" (Плевен) имаше още двама представители - Иво Стоянов (кат. 75 кг) и Александър Георгиев (над 91 кг). Стоянов победи в първия кръг Янис Ясин от софийския "Академик" с 3:0, а Георгиев преодоля тази фаза на турнира без да играе. В четвъртфиналите, обаче наставникът на клуба Александър Владимиров не ги допусна двамата до ринга, тъй като прецени, че младите плевенски боксьори нямат нужния опит, за да се преборят успешно за медалите.


Добавено в: Петък, 30 Януари 2015 15:58

Четвъртък,
 2 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.