Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Матилда Ангелова шампионка в скока на височина

PostHeaderIcon Матилда Ангелова шампионка в скока на височина

Новини - Атлетика

Състезателката от плевенския Спартак - Матилда Ангелова спечели шампионсака титла в скока на височина от националното първенство за девойки старша възраст в Добрич. Възпитаничката на треньора Георги Гетов остана недостижима за съперничките си с личен рекорд - 165 см. Най-сериозната й опонентка в сектора - Димана Йорданова от Лудогорец (Разград) остана с 15 см под нея.
„Очакван успех за Матилда с оглед на това, че тя бе шампионка и при младшата възраст. Най-радващото е, че продължава да се развива. Беше със 160 см, сега личен резултат - 165 см, прави леки фаулове на 170 см“, анализира Георги Гетов.

Съотборникът на Матилда - Александър Нинов стана вицешампион в седмобоя при юношите. Той събра 3348 точки от дисциплините 60 метра спринт, скок дължина, тласкане на гюле, скок височина, 60 м с препятствия, бягане 1000 м и овчарски скок.  
Единственият, който бе по-добър от него е Добри Сталев от столичния Атлетик, завършил с актив от 4031 точки.
„Мъжко представяне на Сашо. Постигна лични резултати в почти всички дисциплини. Преодоля и изключително голяма конкуренция“, поясни треньорът му.

Сребърен медал и за Наталия Иванова от Атлетик 90 (Луковит) в бягането на 3000 м. Титлата тук спечели Лиляна Георгиева от Тракия (Пловдив). В същата дисциплина, но при юноши старша възраст съотборниците от ловешкият СК Стратеш Атлетик - Йоан Филипов и Стефан Йорданов финишираха съответно 5-и и 6-и.

На седмо място на 60 м с препятствия е по-малкия брат на Тихомир Иванов - Михаил от Спартак (Плевен), който преди това спечели титлата в скока на височина.
„Мишо се препъна на второто препятствие и това закъснение го извади от финала в дисциплината. Със сигурност щеше да вземе медал ако беше участвал“, коментира Гетов.
Съотборниците му Радослав Димитров и Ивайло Христов пък са съответно 9-и и 10-и на 800 м.


Добавено в: Неделя, 21 Февруари 2016 17:44

Петък,
 17 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.