Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Нови два медала за плевенските атлети от международния турнир "Самарско знаме"

PostHeaderIcon Нови два медала за плевенските атлети от международния турнир "Самарско знаме"

Новини - Атлетика
Плевенските лекоатлети продължават с успешното си представяне на турнирите в България. На проведеното в събота вечерта в Стара Загора първо издание на възродения международен турнир "Самарско знаме" състезателите на плевенските клубове АК "Георги Дъков" и СКЛА "Спартак" Тихомир Иванов и Даниел Анков се окичиха съответно със сребърен и бронзов медал. В сектора за скок на височина Иванов се представи малко под възможностите си и този път не успя да се пребори за първото място със своя основен конкурент Виктор Нинов. Нинов беше безупречен, като скочи последователно 2.09, 2.15, 2.21 и отпадна като победител на 2.24. За Тихомир Иванов остана сребърния медал с 2.15 м. Плевенчанинът направи по един успешен опит на 2.09 и 2.15, но малко по-късно отпадна след три фаула на 2.21. Бронзът стана притежание на сърбина Йован Вукичевич с 2.06 м.

В скока на дължина Даниел Анков остана само на 7 см от златото, като със скок от 7.20 метра грабна брозовото отличие. Победител в сектора стана Даниел Добрев от Сливен с най-добър скок от 7.27 м, а втори завърши пловдивчанинът Павел Муравенов с резултат от 7.21 метра.

Родената в Плевен Андриана Бънова се представи много добре в тройния скок. Настоящата състезателка на АК "Павел Павлов" (Враца) се наложи при жените с 13.94 метра, но със силен попътен вятър от 2.9 м/сек. Плевенчанката остана само на сантиметър от квотата за участие на Европейското първенство в Цюрих, като нормативът е 13.95 м. В най-добрият си опит при нормални условия Бънова постигна 13.80 м. Втора се нареди Петя Дачева с 13.41 м, а трета остана Гита Додова с 12.12 м. Андриана Бънова ще има последна възможност за покриване на норматива за европейското следващата седмица на Балканиадата в Румъния.

Друг плевенчанин, който в момента се състезава за софийския клуб "Атлетик" - Петър Кременски, се нареди на второ място в бягането на 200 метра. Той финишира с равно време от 21.46 секунди заедно с катареца Самюел Франсис и фотофинишът не успя да даде предимство за един от двамата спринтьори и те получиха сребърни медали. Титлата спечели Красимир Брайков, който записа 21.06 сек за успеха в дисциплината.

Общо 8 000 лева беше наградния фонд на възобновения международен турнир "Самарско знаме". Финансовите бонуси бяха раздадени от първо до десето място за резултат по сравнителната таблица на ИААФ. По 2 000 лева получиха най-добрите на турнира - Георги Иванов и Ваня Стамболова. Иванов тласна гюлето на 20.86 метра, а Стамболова бе далеч пред другите в новата й дисциплина - 800 м с 2:00.94 мин.
Турнирът събра над 200 атлети от България, Катар, Бахрейн, Сърбия и Румъния, а организаторите вече имат намерение да заслужат категория "Класик" от Европейската атлетика.


Добавено в: Неделя, 20 Юли 2014 10:01

Петък,
 17 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.