Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА "Децата на Плевен" се състезаваха в лекоатлетически турнир

PostHeaderIcon "Децата на Плевен" се състезаваха в лекоатлетически турнир

Новини - Атлетика
Повече от 250 млади лекоатлети от всички плевенски училища взеха участие в събота в първия турнир по лека атлетика "Децата на Плевен", който се организира от клуба по лека атлетика "Спартак", пише infopleven.com. Арена на надпреварата беше покритата лекоатлетическа писта в града ни. В състезанието бяха включени четири дисциплини - бягане на 60 метра, скок дължина, скок височина и скок от място. В проявата имаха възможност да се включат момичета и момчета, родени между 1999 и 2004 г., като всеки от тях получи за участието си тениска от организаторите. За класиралите се на първите три места във всяка дисциплина имаше и осигурени медали, а за първите трима в сектора за скок на височина, която беше основна дисциплина в състезанието, бяха осигурени златна, сребърна и бронзова монета.

Идеята на организаторите е турнирът да се превърне в традиционен и да се провежда винаги през месец декември. Проявата се проведе под патронажа на областния управител Илиян Йончев, който откри турнира и награди победителите. Той обеща да съдейства на организаторите от клуб "Спартак" за осъществяване на проект за отопление на залата.

Най-добър в спринтовата дисциплина на 60 метра беше Йордан Попов от СУ "Георги Бенковски". Той спря хронометрите на 7.47 секунди. При момичетата най-бърза бе Симона Радева от СОУ "Пейо Яворов", която финишира за 8.25 секунди. В скока на височина златните монети спечелиха Йордан Попов, преодолял 160 см и Виктория Миланова от СОУ "Иван Вазов", прескочила летва с височина от 140 см.

В скока от място най-добър бе 10-годишният Михаил Костов, който скочи 203 см. Далеч след него останаха Мартин Николов (175 см) и Георги Николов (190 см). При момичетата 12-годишната Десислава Горанова стана първа със 190 см. При 11-годишните Емили Найденова взе златния медал със 178 см, а при 10-годишните златото спечели Даниела Радославова, приземила се на 158 см.

В скока на дължина най-голямо разстояние преодоля 13-годишният Георги Велчев - 5.65 метра. Първото място при 14-годишните с постижение от 5.25 м бе за Венцислав Генчев, а при 12-годишните с 4.10 м първи е Добромир Николов. При момичетата 12-годишната Ванеса Начева се приземи на 4.70 м и зае първото място в тази възрастова група. При 14-годишните първа е Кристина Николова, преодоляла 4.60 м, а при 13-годишните с постижение от 4.08 златният медал спечели Деница Иванова.

Турнирът отличи с парични премии и трима треньори - Васко Вълков от СОУ "Иван Вазов", Мариян Георгиев от СОУ "Пейо Яворов" и Цветелина Ангелова от НУ "Отец Паисий". През цялото състезание диджей даваше настроение и сили на участниците, като ги предразполагаше да покажат най-доброто от себе си.

Източник: infopleven.com


Добавено в: Неделя, 08 Декември 2013 10:53

Неделя,
 5 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.