Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Тихомир Иванов финалист на европейското по лека атлетика за юноши в Италия

PostHeaderIcon Тихомир Иванов финалист на европейското по лека атлетика за юноши в Италия

Новини - Атлетика
Плевенчанинът Тихомир Иванов преодоля квалификациите на скок височина на Европейското първенство по лека атлетика за юноши в Риети (Италия) и се класира за финала. Във вчерашните квалификации плевенският скачач направи само една грешка във всичките си опити и преодоляната височина от 212 см му донесе четвърто място в квалификацията и класиране за финалите в събота. Тохимир започна състезанието си на 193 см и премина до 208 см без грешка. На 208 см му трябваха два опита, което го извади от първите 12 във временното класиране. Лекоатлетът на Георги Гетов обаче не се поколеба на 212 см и стана един от осемте атлети, които се справиха с височината.

Съдиите не поставиха летвата на 216 см, колкото беше квалификационната норма и оформиха финалната 12-ица с още четири атлети, преодолели 208 см. Михаил Акименко (Русия), Павел Кипра (Беларус) и Еугенио Мелони (Италия) завършиха преди българина, тъй като нямат нито един фаул в надпреварата. Трима от общо седмината, с които Иванов разделя лидерската позиция в европейската ранглиста за сезона при юношите с 218 см, ще скачат във финала на 20 юли (събота) от 18.35 часа.

Това са Акименко, Владислав Дорофиев (Украйна) и Андрей Скабейка (Беларус). Беларусинът е с 212 см от вчерашната надпревара, а украинецът - с 208 см.

Източник: bgathletic.com


Добавено в: Петък, 19 Юли 2013 10:19

Понеделник,
 6 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.