Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Бронз за Рената Петкова от Балканиадата за юноши и девойки в Турция

PostHeaderIcon Бронз за Рената Петкова от Балканиадата за юноши и девойки в Турция

Новини - Атлетика
Най-добрата плевенска лекоатлетка Рената Петкова постигна ново призово класиране. Този път състезателката на АК "Георги Дъков" спечели бронзов медал от провелата са на 6 и 7 юли в град Денизли (Турция) Балканиада за юноши и девойки старша възраст. Рената се изкачи на почетната стълбичка в дисциплината тласкане на гюле с постижение от 13.27 метра. Само двадесет сантиметра и бяха нужни, за да се окичи и със сребърното отличие, което стана притежание на представителката на домакините Саре Бостанчи, която хвърли уреда на 13.47 м. С 13.80 м балканска шампионка при девойките стана сръбкинята Милена Дагуджевич.

Към спечеления медал на гюле плевенската атлетка добави и още едно добро класиране, като в събота завърши четвърта в сектора за мятане на диск с резултат от 40.94 метра. С това постижение, обаче Петкова остана далеч зад първите три места, като почти четири метра я отделиха от бронза, който спечели Елефтерия Терзаки от Гърция с 44.36 метра. Шампионка на Балканите стана представителката на Босна и Херцеговина Емина Конджич, която постигна 46.01 метра, следвана от Йозге Илмаз от Турция с 44.40 м.

Иначе българските атлети успяха да извоюват общо осем отличия - два златни, два сребърни и четири бронзови. В събота Галина Николова спечели златото на 100 метра с резултат 12.38 сек, а в неделя Красимир Стойчев донесе втори златен медал за България. Стойчев триумфира на 110 м с пр. с постижение от 14.06 сек.


Добавено в: Понеделник, 08 Юли 2013 11:36

Неделя,
 19 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.