Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Момичетата на Спартак 1996 шести във финалите на зони "Витоша" и "Хемус"

PostHeaderIcon Момичетата на Спартак 1996 шести във финалите на зони "Витоша" и "Хемус"

Новини - Волейбол
Момичетата до 12 години на волейболен клуб Спартак 1996 завършиха на шесто място на провелия се в столичната зала Армеец, на базата на ЦСКА, финален турнир на регионите "Витоша" и "Хемус". По решение на федерацията финали на републиканско първенство за тази възраст няма, а шестте региона у нас са разделени на двойки, като за всяка такава двойка се организира финален турнир с тимовете достигнали до него в предварителните квалификации. Осемте тима достигнали до финалите бяха разделени на две групи по 4 отбора. Малките плевенски волейболистки попаднаха в група "Б" заедно с тимовете на бъдещите победителки от Славия, Ботев (Враца) и Левски (София).

В предварителната група плевенчанки постигнаха една победа над Ботев (Враца) с 2:1 гейма и загубиха със същия резултат от Левски и с 0:2 от Славия. Така Спартак 1996 завърши на трето място в тази група и трябваше да играе в мач срещу Чавдар (Бяла Слатина) за 5-6-то място. В този двубой момичетата на плевенския волейболен клуб не успяха да покажат най-добрите си възможности и загубиха с 0:2 гейма, като по този начин приключиха първенството на шеста позиция в крайното класиране. Плевенчанки успяха да изпреварят тимовете на софийските Левски и Септември, които завършиха съответно седми и осми.

Отборът на Славия (София) стана шампион в този финален турнир по мини-волейбол на регионите "Витоша" и "Хемус" за момичета до 12 години. В спора за титлата представителките на белия клуб победиха ЦСКА с 2:0 и спечелиха първото място. Трети станаха волейболистките от Бдин Вида (Видин), които спечелиха с 2:0 в сблъсъка за 3-4-то място срещу Ботев (Враца).

Всички срещи от надпреварата бяха доста интересни, като донесоха много емоции, както за малките волейболистки, така и за техните родители. Стигна се до сълзи в очите на някои от разочарование и изблици на радост от постигнатия успех. В крайна сметка обаче организаторите се бяха погрижили това да бъде празник в съзнанието на прохождащите състезателки, които са най-малката възрастова група във волейбола. За всички отбори, независимо от крайното класиране имаше медали и специални грамоти за участие на финалния турнир.

Добавено в: Вторник, 23 Октомври 2012 10:46

Събота,
 13 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.