Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Спартак 1996 ще разчита на местни волейболистки за новия сезон

PostHeaderIcon Спартак 1996 ще разчита на местни волейболистки за новия сезон

Новини - Волейбол
През започващия на 13 октомври женски волейболен шампионат плевенския клуб Спартак 1996 основно ще разчита на местни кадри. Тимът на Виолета Антонова няма да изневери на традициите от последните няколко сезона, като ще ползва основно състезателки от собствената школа. "Ще дадем път на девойки от плевенското спортно училище Георги Бенковски”, категорична е треньорката Виолета Антонова пред bgvolleyball.com. Сред избранничките й за женския състав са включени ученичките Даяна Георгиева, Виктория Великовска, Габриела Стоянова, Поля Светозарова, Симона Занова и Стела Георгиева.

На поста разпределител ще се подвизава Мария Георгиева, която е ново име за отбора. Волейболистката е от Стара Загора, но през последните години не се е занимавала активно с този спорт, тъй като е била студентка. От състава от миналия сезон продължават Силвия Христова, Сибел Шефкет, Стефани Иванова и Виктория Сашева. „Селекцията не е приключила. Търсим още две попълнения”, разкрива Антонова.

Три от основните състезателки, които играха за тима през миналия сезон вече няма да играят за Спартак 1996. Капитанката Марина Антова поема към Франция, където ще се състезава за местния Метц. Центърът Полина Иванова пък ще работи в Англия. Отборът напуска и Вероника Тодорова.

Плевенчанки се събраха още в началото на миналия месец и веднага заминаха на морски лагер в Балчик, където останаха 10 дни. Същинската част на подготовката стартира в средата на август. Сега се търсят съперници за контролни срещи.

„Очаквам през новия сезон отборът ни да израства и да играе добър волейбол. Съставът ни е доста обновен и много млад. С този тим във всеки мач ще се стремим да се представяме, по-добре и по-добре. За конкретно класиране няма да говорим”, заяви наставника Виолета Антонова.

Дамското първенството, което носи вече името НВЛ (жени) започва на 13 октомври, а Спартак 1996 домакинства в първия кръг на новака Казанлък Волей.

Съставът на Спартак 96 за сезон 2012/2013:

Разпределители: Мария Георгиева, Даяна Георгиева, Виктория Великовска
Диагонал: Силвия Христова
Посрещачи: Сибел Шефкет, Габриела Стоянова
Централни блокировачи: Виктория Сашева, Симона Занова, Стела Георгиева
Либеро: Стефани Иванова, Поля Светозарова
Треньор: Виолета Антонова

Добавено в: Петък, 21 Септември 2012 16:12

Събота,
 22 Юни 2024 г.


Template created by TechLine.de.